Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 33
9 juni 2017
Agenda:  
23 juni: 'klein' zomerfeest (ochtend)
27 juni: Musical International School
27 juni: prikactie
29 juni: Musical montessorischool
3 juli: Stoeltjesdag
4juli: Schoolreisje onderbouwgroepen

Wandel4Daagse

Aanstaande maandag gaat de supergezellige avondwandelvierdaagse om 17:45 uur weer van start! Dit jaar doet een recordaantal kinderen mee; we verwachten natuurlijk ook een grote groep ouders die gezellig meewandelt. Denk er alstublieft aan dat het meewandelen onder uw eigen verantwoordelijkheid gebeurt. U dient dus zelf uw kind te begeleiden óf iemand te hebben gevraagd dat voor u te doen. De starttijd is op maandag, dinsdag en woensdag hetzelfde: 17:45 uur. Donderdag is er een afwijkende starttijd, die wordt later bekend gemaakt. Traditiegetrouw sluiten we de vierdaagse donderdagavond af met een glaasje en een hapje (voor de ouders én voor de kinderen) bij het medaille-uitreiken. 

Spinners

...héél erg leuk die spinners, maar helaas niet ongevaarlijk. Mocht uw kind dit overkomen dan kunt u hem/haar tien minuutjes de arm omhoog laten houden, koelen onder de koude kraan en/of de vinger insmeren met een beetje olie of boter. Mocht dat allemaal niet lukken dan zit er niks anders op dan even de huisarts te bezoeken!

Zomerfeest 2017

Aan het eind van ieder schooljaar organiseren we een leuk zomerfeest.  Het thema dit jaar is 'Samen Spelen'. We gaan in gemengde teams allerlei leuke (gezelschaps)spelletjes doen, onderbroken door een professioneel optreden. Er zal limonade zijn, vers schepijs en chips (naturel). Als uw kind deze niet mag gebruiken, wilt u de leerkracht daarover dan schriftelijk of via een mail instrueren? 

Entree

De zevendegroepers maken -in de weken voor de zomervakantie- de zogenaamde 'entree-toets'. De resultaten ervan maken duidelijk waar ze in groep acht nog even goed de schouders onder moeten zetten. Hiernaast ziet u ze aan het werk!

Tuintje

Vandaag installeerde de hovenier een tuintje op het schoolplein, in het meest 'vandalismebestendige' hoekje. Binnenkort komen daar allerlei  mooie planten te staan, waaronder insectenvriendelijke!
Op 27 juni gaan heel veel scholen in Nederland een uurtje later open. Houd uw mailbox in de gaten voor extra info!