Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 23
24 februari 2017
Agenda:  
25 februari t/m 5 maart: Voorjaarsvakantie.
13 t/m 25 maart: Projectweken.

Mini-optreden

Op een aantal vrijdagochtenden op rij verzorgen de kinderen die les krijgen van muziekjuf Nellie een mini-optreden. Vanmorgen waren de kleuters aan de beurt. Ze zongen over de Heks van Circonflex en gingen uit schaatsen en wandelen!

Lapjes en draadjes

Na de voorjaarsvakantie starten de bovenbouwgroepen met hun crea-circuit. Graag maken ze dankbaar gebruik van uw oude restjes wol, lapjes, draadjes en wat er verder nog in oma's naaidoos mocht zitten!

Fenna leert de X

Nieuwe letters leren kleuters door ze eerst met de 'schuurpapieren letters' na te voelen. Daarna gaan ze ze oefenen: niet alleen door te voelen maar ook door te schrijven. Dat gaat van heel groot naar steeds kleiner. Hiernaast zie je Fenna die trots haar 'KS' kwam laten zien!

Art Project

Group 5 van juf Christina besteedde de afgelopen weken veel tijd aan hun art-project. De kinderen kozen ieder een beroemde schilder en gingen daarmee intensief aan de slag. Vanochtend werden de artistieke prestaties onder zeer grote belangstelling van hun ouders gepresenteerd. Hieronder meer!

Zebra

...en de zebra is klaar. De meeste automobilisten stoppen er keurig voor. We zijn blij dat onze schoolomgeving weer een beetje veiliger is geworden!

Storm

Donderdag woei het flink. Kinderen probeerden plastic tassen als vliegers op te laten! Twee of drie verdwenen er na een flinke rukwind achter de horizon... (de vliegers, niet de kinderen).

Tippy Tap

Last week, as part of our IPC topic work, we built a Tippy Tap in the playground. A Tippy Tap is a simple thing to build, ( two long y-shaped sticks, two short sticks, a container, some string, soap and a few tools) quite fun and it can save people's lives. We wanted to remind people that in some countries there isn't running water. We wanted to remind people to save water. We wanted to remind people to wash their hands!!! More pictures below (some upside down, sorry!) Pippa, Hamzah, Alba, Martin and Blanca ( Group 4) 

Wissel

Steeds meer ouders vinden de weg naar Elckerlyc, daar zijn we blij mee. De sfeer op onze school, de voorzieningen die beschikbaar zijn en de kwaliteit van het onderwijs zijn onderwerpen die daarbij vaak genoemd worden. Als er meer kinderen voor onze school kiezen mag er ook meer personeel worden aangesteld. We hebben besloten om extra te gaan inzetten op ondersteuning van onze leerlingen die meer dan gemiddelde begeleiding nodig hebben. Het kan dan gaan om het vergroten van de woordenschat, automatiseren van rekenbewerkingen, extra uitdaging voor bovengemiddeld begaafden en nog veel meer. Juf Heleen gaat deze taak op zich nemen, de consequentie is dan wel dat ze Bovenbouw twee zal verlaten. Meester Jon wordt dan de hele week de leerkacht van deze groep. Voor juf Heleen een beetje met pijn in het hart want ze is zeer verknocht aan haar groep. We zijn echter reuzeblij dat ze met al haar expertise onze school wil gaan helpen nóg een stukje beter te maken!
Juf Nellie speelt op de piano: de kinderen horen onmiddellijk of het een wandel- of een schaatstempo is dat ze speelt!