Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 7
7 oktober 2016
Agenda:
17 t/m 24 oktober : Herfstvakantie
24 oktober: Nederlandse afdeling gesloten/ studiedag personeel. 

Kinderboekenweek 2016

Afgelopen woensdag bezocht Selma Noort onze school en het werd een groot succes! Hierboven zie je enkele sfeerimpressies, meer zijn er te bekijken via de button 'foto's' in de app. Voor wie het zich nog afvroeg: het thema van de kinderboekenweek dit jaar is 'Oma's en Opa's'. Velen verkleedden zich daarom in stijl!

Veiligheidsmonitor

Het is sinds een tweetal jaren een verplichting (maar nog niet veel scholen voeren het ook echt uit): het monitoren van de veiligheidsbeleving van leerlingen. Op Elckerlyc is Danielle Geel de veiligheidscoördinator en zij droeg zorg voor de afname van de vragenlijst aan de oudste leerlingen van de Nederlandse afdeling van de school. De monitor is helaas nog niet in het Engels beschikbaar. Een samenvatting van de uitslag kunt u lezen door op de knop hieronder te klikken.

Bekijken

Schoolspot

Leerkrachten en leerlingen (en ook hun ouders) kunnen gebruik maken van de zeer voordelige onderwijsaanbiedingen (software en hardware) die de grote ICT-leveranciers beschikbaar stellen. In Nederland is dit verkoopkanaal georganiseerd via 'Schoolspot'. Office 365 schaft u bijvoorbeeld aan voor €3,99 voor 10 installaties. Een flyer vindt u op school, en meer info hier.

Uitslag Mini enquête

Vorige week vroegen we u naar herinneringen aan uw eigen basisschooltijd. Kennelijk vindt u de manier van bevragen (en de onderwerpen die we kiezen) leuk, want er is steeds een grote respons! Zeventig procent van u meldde een positivieve herinnering, 7,5% kreeg regelmatig op z'n kop, één op de acht weet zich weinig meer te herinneren en tien procent herinnert zich gepest te zijn. (Pesten heeft een grote invloed op het gevoel van welbevinden van een kind en dat werkt ook nog eens jarenlang door; reden dat we op Elckerlyc erg gebrand zijn op het voorkómen ervan. Mocht het toch een keer gebeuren (de sociale media zijn een toenemende bron) dan nemen we gelijk actie, in samenwerking met de ouders van de betrokkenen). 

Formulier

Ieder jaar vragen we u om een update van het formulier 'persoonlijke gegevens'. Hierop geeft u uw meest recente contactdetails aan maar ook eventuele bijzonderheden over allergieën, medicijngebruik e.d.. Van heel veel ouders kregen we deze info al retour; van een aantal van u echter ook nog niet. Mocht u het formulier niet meer hebben: ze liggen klaar bij de administratie (of waag er een mailtje aan...!). ...en al zijn er héél veel prijswinnende boeken, Sneeuwwitje blijft óók een prachtig verhaal...!