Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 29
21 april 2017
Agenda:  
21 april: Koningsspelen
22 april t/m 7 mei: Meivakantie.
25 t/m 28 mei: Hemelvaart
27 juni: Musical International School
29 juni: Musical montessorischool

Koningsspelen

...Al hebben we het in andere jaren eind april wel eens warmer meegemaakt: de frisse lente-temperatuur deed aan het plezier van de kinderen die vandaag meededen aan de Koningsspelen niets af! De organisatie had veel werk gemaakt van de aankleding van de sportvelden en er werd dan ook met veel genoegen touwgetrokken en aan kikkerracen gedaan. Ook de levende kruiwagen (zie hiernaast) was populair! De jongste kinderen konden terecht in de sporthal; de oudsten gingen naar het zwembad. Dankzij de hulp van velen van u konden de kinderen in kleine groepjes veilig aan alle onderdelen meedoen; dank daarvoor! Meer foto's (en een filmpje) vindt u in de App.

Vertrouwenspersoon

Iedere school in Nederland is verplicht een vertrouwenspersoon te hebben. Bij voorkeur is dit iemand die de school kent, maar er geen werkrelatie mee heeft. Ouders, leerkrachten en (wat oudere) kinderen moeten hem of haar kunnen benaderen met zaken die vertrouwelijkheid behoeven. In de afgelopen jaren is Kirsten Hunik (de moeder van Senn) onze vertrouwenspersoon geweest. Zij heeft het gelukkig niet heel druk gehad, maar toch willen we haar er hartelijk voor bedanken! Zoals u uit het bovenstaande begrijpt zijn we nu op zoek naar iemand die deze rol van haar wil overnemen. Het zou fijn zijn als diegene bekend is met de rol van vertrouwenspersoon, maar het is niet persé noodzakelijk. Hebt u belangstelling, aarzel dan niet om even contact op te nemen met Paul. (Ter voorkoming van misverstanden: de school kent ook twee contactpersonen: juf Margo en juf Helen. Deze zijn makkelijker aanspreekbaar -vooral voor kinderen- maar hebben een net iets andere rol dan een vertrouwenspersoon). 

korfbaltoernooi

Dear all, Wednesday we had a wonderful afternoon! The children had a lot of fun and it was worth all the parents shivering for cold considering the childrens enthusiasm! Basically, all Elckerlyc teams were second in their poule. But while only the first placed of each poule played the final against each other, the F poule (gr3/4) didn't play the final but got price for the first and second places straight forward. So our little ones got a cup!! Thanks to everyone: it has been a sportive, fun, social afternoon!!! I loved it!!  For the ones I will not see around in the coming days: have a nice holiday wherever you are!! Cecilia.

 

Eindtoets

Op dinsdag- en wonsdagochtend hebben de achtstegroepers hun eindtoets gemaakt. Elckerlyc gebruikt de 'IEP'. Dit is een moderne toets die de kinderen niet teveel belast. De uitslag verwachten we eind mei. In tegenstelling tot wat een enkeling denkt is de uitslag van deze test wél belangrijk. Het kan van grote invloed zijn op de definitieve plaatsing van een kind op een school voor voortgezet onderwijs. 

Mindful

(ingezonden: ) Na meivakantie start ik weer met kindertraining Mindfulness in De Sterrentuin (Leiderdorp). In beide groepen (4-8 en 8-12 jr) zijn nog enkele plekken beschikbaar. 
Mindfulness training helpt kinderen beter omgaan met stress, leert ze zich beter concentreren, zelfstandig tot rust komen, meer (zelf)vertrouwen hebben en sociaal sterker worden. Ik geeft training volgens de methode van Eline Snel, evidence-based effectief en ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.
Voor meer info, data en aanmelding:  www.mindful-junior.com. Wees welkom! Amra Milasinovic, moeder van Mina. 

Meivakantie

De komende twee weken is de school gesloten. We hopen dat u geniet van een fijne vakantie, of dat nu thuis of heel ver weg is. Op acht mei start daarna alweer het laatste semester van dit schooljaar. Er zijn dan schoolreisjes, afscheidsmusicals en een eindfeest te verwachten. De juffen en meesters hebben daar in ieder geval al weer zin in! 
...een hardloopwedstrijd met een tennisbal tussen je knieën; doe dat maar eens na...!