Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 32
2 juni 2017
Agenda:  
3 t/m 5 juni: Pinksterweekeinde
23 juni: 'klein' zomerfeest (ochtend)
27 juni: Musical International School
29 juni: Musical montessorischool
3 juli: Stoeltjesdag
4juli: Schoolreisje onderbouwgroepen

Broertjes en Zusjes

Dringende oproep: Voor onze school is er een wachtlijst van belangstellenden. Om zeker te weten hoeveel plekjes we in de komende jaren te vergeven hebben is het belangrijk van u te weten of er jongere broertjes en zusjes thuis zijn die u in de komende jaren naar Elckerlyc zou willen laten gaan. Alleen als u ze aanmeldt kunnen we een plekje reserveren. Ouders op onze wachtlijst willen héél graag weten of er in een volgend jaar een plekje voor ze is. Wilt u daarom uw peuter thuis, mocht u dat nog niet gedaan hebben, aanmelden bij administratrice Danielle Geel via dgeel@elckerlyc.net  ? 

Eindtoets

Zoals u wellicht weet is het organiseren van een eindtoets voor basisscholen niet langer alleen voorbehouden aan CITO. De  achtstegroepers van Elckerlyc maken sinds een aantal jaren de IEP-toets. De normen van de inspectie                 ( waarmee men mede de kwaliteit  van een school bepaalt) zijn gerelateerd aan het niveau dat van een bepaalde basisschool verwacht mag worden; Elckerlyc valt in de strengste categorie.  Ondanks die strenge norm was de uitslag dit jaar weer prima en rúim boven de norm. We zijn dus trots op onze leerlingen en stiekum ook een beetje op onszelf!

Zomerfeest 2017

Aan het eind van ieder schooljaar organiseren we een leuk zomerfeest. het éne jaar 'groot', het andere jaar wat bescheidener. 2017 is een jaar van 'bescheiden' omvang. De kinderen hebben overdag een leuk & gezellig programma waarvoor u geen extra maatregelen hoeft te nemen. Het enige aandachtspunt voor deze vrijdag de 23e juni betreffen eventuele allergenen: er zal limonade zijn, vers schepijs en chips (naturel). Als uw kind deze niet mag gebruiken, wilt u de leerkracht daarover dan schriftelijk of via een mail instrueren? 

Juf Brigitte plant moestuintjes

...Wéken waren er moestuintjes gespaard en enkele dagen geleden gingen ze de grond in. Met de hulp van enkele bovenbouwers konden alle kleuters laten zien dat ze écht groene vingers hadden!

Verkeersexamen

Een jaarlijks (spannend!) hoogtepunt voor zevendegroepers is het Praktisch Verkeersexamen. Er moet een route gefietst worden die je van tevoren natuurlijk enkele keren geoefend hebt, onderweg staan er stiekeme controleurs en je fiets moet in een tip-top conditie zijn! Als ook het theoretisch examen achter de rug is zullen we weten hoeveel extra kinderen er weer veilig aan het verkeer kunnen gaan deelnemen! (Meer foto's in de app). 

Archeologie

Onderdeel van het topic 'archeologie' voor kinderen in group four van de internationale school is het zelf ontdekken en opgraven van historische vondsten. Die moeten daarna volgens de regelen der kunst worden geadministreerd en tentoongesteld. Ook moet worden bepaald wat voor voorwerpen het betreft en uit welke tijd ze ongeveer afkomstig zouden kunnen zijn. Al met al een héle ondernemening!

Voetbal voor voetballers

De Elckerlyc voetbalteams vielen bij het laatste toernooi in de prijzen. Bovendien mocht er één voetbal worden verloot onder de deelnemers van het meidenteam en één onder onder de jongens. Bliss en Toby waren de gelukkigen! 
...Het was van de week zó warm dat juf Colleen besloot met haar klas maar buiten te gaan repeteren voor de eindmusical...!