Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 13
2 december 2016
Agenda:
5 december: Sinterklaas (school uit om 11.45 uur)
6 december: inloop tot 09:30 uur. 
22 december: kerstdiner (school uit om 12:30 uur)
23 december: kerstvakantie begint om 11:45 uur 

Juf Marijke in de klas

Afgelopen donderdag was het zover: het verlof van juf Marijke liep af en ze was weer te vinden in haar eigen gezellige middenbouwgroep. Welkom terug juf Marijke!

Rommelpiet

...Z'n bedje stond al een paar dagen in de hal van de school voor de schoorsteen, maar nog nooit konden we het Rommelpietje daar 's morgens vroeg betrappen. Tót vandaag! Na het rommel maken vannacht in alle klassen (zie ook de foto's hieronder) was hij kennelijk zó moe geworden dat hij zich versliep. De kinderen die vanmorgen de school binnenkwamen wisten dan ook niet wat ze zagen... Gelukkig help iedereen daarna een handje mee om de verschrikkelijke bende in alle klassen op te ruimen. Juf Ginny organiseerde later op de dag een Pietentraining tijdens de gymles: de schoorsteen zat boven in het wandrek!

...nóg meer Dino's

Ook de andere onderbouwgroep ging deze week op dino-safari. De kinderen werden zélf uitgedost als een Tyrranosaurus of mochten van héél dichtbij zien hoe groot z'n bek nou eigenlijk was...!

WWZ

Het nieuws haalde alle kranten en vrijwel alle nieuwsrubrieken: de WWZ maakt het voor scholen nog veel moeilijker dan het al was om invalleerkrachten in te zetten. Minister Asscher geeft vooralsnog geen duimbreed toe maar stelde wel een 'verkenner' aan om in kaart te brengen wat de problemen zijn. In de mail treft u een brief van ons schoolbestuur aan waarin nader wordt ingegaan op deze problematiek. We blijven ons uiterste best doen om te voorkomen dat kinderen naar huis moeten worden gestuurd als er een leerkracht ziek is!

ijsvrij...?

De weerberichten voor de komende periode spreken vooralsnog over de inzet van een zachte winter, maar je weet maar nooit...! Mocht -net als enkele jaren geleden- de nood aan de man komen dan waarschuwen we u via onze App. (Indertijd was het plotseling zó glad geworden dat er een weeralarm was uitgegaan en Nederland werd opgeroepen binnen te blijven). Mócht het dus plotseling ijskoud worden en u twijfelt: raadpleeg de App!

Fotolijstje

Op de schoorsteen in de hal staat het school-fotolijstje. Het bijzondere aan dit fotolijstje is dat het een eigen email-adres heeft! Als u bijvoorbeeld op een bijzondere plek een leuke foto maakte -met uw kind prominent in beeld- dan kunt u die foto naar het fotolijstje mailen. De kinderen op school raken er dan met elkaar over in gesprek, vertellen waar ze geweest zijn en oefenen zo op een speelse manier hun taalontwikkeling. Ook ontstaan er zo makkelijk nieuwe sociale contacten. Het adres van het lijstje is: elckerlyc@mypixstar.com

De foto's zijn alléén te zien op het lijstje en kunnen als u dat wilt eenvoudig weer worden verwijderd.

Vaccineren?

We vragen u weer een keer naar uw mening: deze keer met betrekking tot het vaccineren van kinderen. Het overgrote deel van de ouders in Nederland besluit gelukkig nog steeds om hun kinderen te laten vaccineren maar er is een kleine, licht groeiende groep die dat niet langer wil. Als de vaccinatiegraad daalt neemt het risico echter voor álle kinderen toe. Er wordt daarom wel gezegd dat scholen bekend moeten maken hoeveel kinderen er gevaccineerd zijn zodat nieuwe ouders een afweging kunnen maken of ze hun kind wel in een dergelijke omgeving willen laten opgroeien. Ook wordt wel gezegd dat niet-gevaccineerde kinderen zouden moeten kunnen worden geweigerd. Graag uw mening in de bijgaande mini-enquête!

...aanstaande maandag verwachten we Sinterklaas weer op school. Bent u 's morgens vroeg ook bij z'n ontvangst?