Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 31
19 mei 2017
Agenda:  
22 mei: schoolreis middenbouwgroepen
23 mei:
Bovenbouwen bezoeken museum Overloon, 0750 uur vertrek.
25 t/m 28 mei:
Hemelvaart
23 juni: 'klein' zomerfeest (ochtend)
27 juni: Musical International School
29 juni: Musical montessorischool
3 juli: Stoeltjesdag
4juli: Schoolreisje onderbouwgroepen

Avond van Acht

De achtstegroepers, die na de zomervakantie dus niet meer terugkomen en een Grote Stap richting voortgezet onderwijs gaan zetten, kennen een heel ritueel van afscheidsgebeurtenissen. De 'Avond van Acht' is er daar één van. Afgelopen vrijdagavond was het zover: samen met hun leerkrachten werd er gezellig geheppiemielt waarna er zich een genoeglijke avond ontrolde in een opperbeste sfeer. De weemoed begint een beetje toe te slaan: ná de musical in juni is het immers echt 'over & uit'.  Een belangrijke periode in een kinderleven wordt dan afgesloten: na de zomer is er een nieuwe start, op verschillende nieuwe scholen!

Overloon

Op dinsdag 23 mei reist de bovenbouw naar museum Overloon. Het bezoek staat in het kader van de lessen over de Tweede Wereldoorlog. In verband met de reisafstand vertrekt de bus om 08.00 uur; de kinderen worden om 07.50 uur op school verwacht. We verwachten ze retour rond 15.30 uur maar de verkeersdrukte kán spelbreker zijn. (Graag brengen we nog een keer onder uw aandacht dat alle kinderen en hun begeleiders ook tijdens buitenschoolse activiteiten onder onze (reis)verzekering vallen). 

Kaasboerderij

...bezocht de éne onderbouwgroep de Heemtuin; de ándere ging naar de kaasboerderij! Het was niet alleen geweldig leuk om te zien hoe kaas gemaakt wordt, ook de kaasboerin bleek heel aardig. En de kaas? '...nog nóóit zulke lekker geproefd' riepen allekleuters!

Als je een computer wilt knutselen dan is het belangrijk dat het toetsenbord ook écht klopt. Hier worden de letters zorgvuldig in de goede volgorde overgeschreven...!

Schoolplein opknappen, deel twee

Naar aanleiding van het artikeltje op deze plek, verleden week, bereikte ons een enkele vraag: 'waarom koos de school niet voor het aanleggen van een zgn. 'Groen Plein' zoals je dat tegenwoordig wel op meer scholen ziet? Het antwoord daarop omvat een aantal argumenten, maar kortheidshalve telegramstijlsgewijs: De aanleg van zo'n plein is heel erg duur. Scholen vragen daar vaak een subsidie voor aan. Elckerlyc krijgt die echter niet omdat er een hek om het plein staat waardoor het na schooltijd niet door de buurt kan worden gebruikt. Veel scholen met een groen plein krijgen naderhand te maken met zeer hoge onderhoudskosten. Het rijk vergoedt deze niet. Groene pleinen zijn bovendien gevoelig voor vandalisme.  Vaak wordt ook voor de grondbedekking gekozen voor gehakseld afvalhout (dat is relatief goedkoop) zoals we dat onder het grote klimrek hadden maar daar wilde u in meerderheid nu juist vanaf. Met de nu gekozen oplossing met het kunstgras en het nieuwe speelhuisje (een 'update' van de zandbak volgt nog) denken we het vernieuwings- en verbeteringstraject van het schoolplein van de afgelopen twee jaren  passend te kunnen afsluiten. De wensen van u en de kinderen zijn daarin zoveel mogelijk meegenomen, al realiseren we ons dat het moeilijk is om altijd iedereen tevreden te stellen. Mocht u nog een vraag of een opmerking kwijt willen, aarzel niet om even contact met ons op te nemen!

Wandelvierdaagse

De wandelvierdaagse is dit jaar van 12 t/m 15 juni. U kunt kiezen uit een afstand van 2, 5 of 10 kilometer. Vanzelfsprekend wordt deze sportieve prestatie op de eerste avond weer beloond met een leuk cadeautje van school. Onderweg is er altijd wat te snoepen en te drinken en op de laatste avond is er rondom de medaille-uitreiking voor ouders én kinderen extra gezelligheid! Meedoen past in een leuke tradititie. Binnenkort kunt u zich daarom 's ochtends in de hal van de school voor-inschrijven. Marieke ( de moeder van Sanne en Ruben) zit daar dan voor u klaar!

Inschrijven

Regelmatig roepen we u in deze kolommen op om jongere broertjes en zusjes (van reeds schoolgaande kinderen) zo tijdig mogelijk in te schrijven. Er is grote vraag naar een plekje op onze school en we kunnen de wachtlijst alleen actueel houden als we weten hoeveel broertjes en zusjes we kunnen verwachten. Schreef u uw peuter dus nog niet in doet u dat dan alstublieft zo spoedig mogelijk. 
...Boerenkaas in voorbereiding...!