Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 25
17 maart 2017
Agenda:  
13 t/m 25 maart: Projectweken.
6 april: theoretisch verkeersexamen groep 7
13 april: Paasontbijt
14 t/m 17 april: Paasweekeinde
21 april: Koningsspelen
22 april t/m 7 mei: Meivakantie.

Verkiezingen

Op woensdag 15 maart waren de verkiezingen voor de Tweede kamer. Elckerlyc was stembureau; waarschijnlijk de reden dat de opkomst deze keer zo ontzettend hoog was! De burgemeester kwam nog even hoogstpersoonlijk poolshoogte nemen.

Mattheus Passion

Onze eigen juf Ilse is betrokken bij de organisatie van de moderne Mattheus in Leiderdorp, u las er vast al over in de krant. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar!

Projectweek

Iedere klas koos een land, en de centrale opdracht dit jaar was: 'kies een bijzonder bouwwerk dat het land typeert en bouw dat na'. Hier ziet u de voorlopige resultaten!

Topchefs

De bereiding van warme maaltijden is een kunst die lang niet iedereen even goed onder de knie heeft. Gelukkig vonden we deze twee topchefs bereid het hak- en snij- en bak- en braadwerk vakkundig te begeleiden!

...en wie niet bakken of braden kan, die zaagt! 

Hongarije

In het kader van het landenproject waarover u hierboven ook al las kwam Valeria (de moeder van Panna) naar school om in haar klas te vertellen over Hongarije. Er hoorde een mooie presentatie en heerlijk hapjes bij!

Chinese Karakters

...in het lokaal ernaast was Aya (de moeder van Hannah) aan het vertellen over Japan. Een mooie presentatie mondde uit in het leren schrijven van Chinese karakters; dat zijn immers dezelfde tekens die in Japan gebruikt worden. Aan het eind van de les konden verschillende leerlingen al uit een echt Japans leesboekje lezen!

...en wat staat er op het bord?

'BOOM'. Inderdaad...!
Tijdens de openingsceremonie van de projectweek zat de aula bommetjevol...!