Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 34
16 juni 2017
Agenda:  
23 juni: 'klein' zomerfeest (ochtend)
27 juni: Musical International School
27 juni: prikactie
29 juni: Musical montessorischool
3 juli: Stoeltjesdag
4juli: Schoolreisje onderbouwgroepen

Wandel4Daagse

De wandelvierdaagse was eeen groot, sportief en bovenal gezellig succes. In de eerste plaats natuurlijk vanwege al die sportieve wandelaars, maar daarnaast ook dankzij de hulp van velen. Alle meelopers, limonade- en koffieschenkers, levende wegwijzers: Hartelijk Dank! Een extra woord van dank is er echter voor Jet Bennebroek en Rob Huiskes die de organisatie voor hun rekening namen, samen met wandel4daagse bovenbaas Marieke van Meeteren. Namens alle kinderen: Dankjulliewel! Mocht u de medaille voor uw kind nog niet in ontvangst hebben kunnen nemen: dinsdagochtend a.s. zit Marieke om 08.30 uur voor u klaar. Meer foto's vindt u in de App.  (De wandel4daagse polo's in de grotere maten verwachten we binnen enkele dagen uit te kunnen delen).  

...de Bieb zoekt...!

...één van de plekken in school waar de kinderen heel graag komen is onze Bieb. Kinderen zoeken een nieuw boek, overleggen over een titel of een onderwerp en doen dan de administratieve handelingen bij de Bieb-pap of - mams. Na de zomer zullen enkele onbezoldigde bibliotherarissen echter gaan stoppen met hun werk (omdat hun kind naar het Voortgezet Onderwijs gaat). We zijn voor het komend jaar daarom op zoek naar twee nieuwe vrijwiligers. Als u om de week op maandag- of vrijdagochtend tussen half negen en half tien beschikbaar bent (lekkere koffie inbegrepen!) dan horen wij graag van u. Het makkelijkst maakt u contact door even een mailtje te sturen: Riekie22@gmail.com 

Zomerfeest 2017

Aan het eind van ieder schooljaar organiseren we een leuk zomerfeest.  Het thema dit jaar is 'Samen Spelen'. We gaan in gemengde teams allerlei leuke (gezelschaps)spelletjes doen, onderbroken door een professioneel optreden. Er zal limonade zijn, vers schepijs en chips (naturel). Als uw kind deze niet mag gebruiken, wilt u de leerkracht daarover dan schriftelijk of via een mail instrueren? 

Gevonden!

...deze drinkfles bleef achter bij de medaille-uitreiking. Hij is af te halen bij de administratie!

E-books in de vakantie

Voor uzelf, maar vooral voor uw kinderen, is een leuke App beschikbaar met 60 gratis boektitels. Voor kinderen is het heel erg belangrijk om tijdens de vakanties flink dóór te lezen, we merken op school vaak dat na de zomer het leesniveau bij veel kinderen helaas flink is gedaald... U download de App heel eenvoudig via www.vakantiebieb.nl  

Ontdekhoek

In de afgelopen week gingen de kinderen van Group Three naar de Ontdekhoek in Rotterdam. Ze kwamen er onder meer achter hoe een draaiorgel werkt en waarom sommige stenen drijven...!

Voorstelling

...gingen de group three students naar de Ontdekhoek; de bovenbouwers bezochten een theatervoorstelling! De toneelzaal bevond zich deze keer in sportzaal 'De Bloemerd'.  Het was er warm, en er waren ook bovenbouwers van andere scholen, maar de voorstelling was volgens de kinderen: 'Best Chill...' !


De Elckerlyc vierdaagsepolo past BIJNA iedereen...!