Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 8
14 oktober 2016
Agenda:
17 t/m 24 oktober : Herfstvakantie
24 oktober: Nederlandse afdeling gesloten/ studiedag personeel.
week van 31 okt: tienminutengesprekken 

Veiligheidsmonitor

Verleden week las u hier over de veiligheidsmonitor die we tweejaarlijks bij de oudste leerlingen afnemen. U kunt 'm eens lezen en misschien met uw kind in gesprek gaan over de uitslagen. Realiseert u zich wel dat de afnamegroep klein is; één kind dat van mening is veranderd kan in de cijfers daarom al voor een grote afwijking zorgen. We zijn er trots op dat 100 % van de kinderen zich veilig voelt in de klas, maar dat een fiks percentage zegt weleens getuige te zijn geweest van sociaal geweld is reden voor nadere actie. Het vermoeden bestaat dat het hier gaat om vervelende situties in de sociale media. We springen daar op in maar zoals gezegd, misschien kunt u het onderwerp ook eens aan de keukentafel aansnijden! Een samenvatting van de uitslag kunt u lezen door op de knop hieronder te klikken. (NB/correctie: oplettende lezers meldden ons dat er een niet kloppend percentage slechte slapers genoemd wordt, dat moet inderdaad 8% zijn ipv 12%).

Bekijken
Vexillologist

Na de zomervakantie ging er een nieuwe vlag in top die kennelijk een héle tijd niemand opviel. Gisteren was het echter Jace (uit OB1) die opmerkte dat er een andere vlag in de mast hing! Hij onthield heel goed hoe die er uitzag en 's avonds is hij samen met z'n moeder op internet aan het zoeken geslagen. Vandaag kwam hij op school vertellen dat hij het land gevonden had: Sao Tomé en Principe! Het betreft een piepklein land vlak voor de kust van Afrika. Jace is daarom de Vexillologist van de week!

Parkeergedoe

Van de week was het weer raak: negen taxi's, een schoolbus en ook nog wat particulieren wilden samen gebruik maken van de drie standplaatsen voor de school. Aan een oplossing wordt zoals u wellicht weet al twee jaar gewerkt, het lukt echter maar niet om deze uitgevoerd te krijgen... Onlangs is bekend geworden dat de twee buurtbewoners die bezwaar aantekenden tegen de nieuwe inrichting van de parkeerplekken ongelijk hebben gekregen. Waarschijnlijk gaan ze echter in hoger beroep. Al met al kan het nog maanden duren voordat er helderheid komt en er definitief gewerkt kan worden aan een veiliger situatie... 

Herkenbaar

Juf Lidewijde figuurzaagde er wekenlang op los, maar nu zijn dan ook alle ruimten in de school duidelijk herkenbaar. Kijk boven een deur en u ziet wat zich daarachter bevindt!

Kwartiertje

Na de herfstvakantie ontvangt u een uitnodiging voor een gesprekje met de leerkracht van uw kind om zijn/haar vorderingen te bespreken. Het eerste schriftelijke rapport is er dan rond de kerstvakantie. Intekenen voor een gesprek doet u heel eenvoudig online!...de leerkracht begint graag op tijd. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind enkele minuten vóór half negen in de klas is? Een rustig begin van de schooldag is belangrijk voor de werkhouding van alle kinderen; één die te laat komt kan dat hele proces verstoren. (Bent u dus onverhoopt een keer verlaat? Laat uw kind dan zo zachtjes en onopvallend mogelijk het lokaal binnengaan). Dank voor uw medewerking!