Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 14
9 december 2016
Agenda:
22 december: kerstdiner (school uit om 12:30 uur)
23 december: kerstvakantie begint om 11:45 uur 

Hoog bezoek

Het bleef tot het laatste moment spannend, maar gelukkig wist Sinterklaas ook dit jaar de weg naar onze school te vinden. Nadat hij op het schoolplein uitgebreid was toegezongen bracht hij aan alle klassen een bezoek. De jongsten kregen een cadeautje; de ouderen maakten prachtige surprises. Hieronder kunt u door de foto's bladeren; op de app vindt u er nog meer!

Advent

...en wanneer Sinterklaas weer vertrokken is vinden ogenblikkelijk de voorbereidingen voor kerstmis plaats. Inmiddels is het overal heel kerstgezellig in school, en vanaf aanstaande maandag zijn er 's morgens vroeg weer 'live' optredens van kinderen bij het binnenkomen. 

Kerstdiner

Het kerstdiner voor de kinderen is dit jaar op 22 december. U krijgt nog uitgebreide informatie over het 'hoe & wat'. Vanwege het avondprogramma is er 's middags geen school, de kinderen gaan om 11.45 uur naar huis en worden om 17.00 uur weer terugverwacht. Traditiegetrouw sluiten we het kerstdiner af met een hapje en een drankje voor de ouders op het schoolplein, waarna we binnen met z'n allen de avond afsluiten met bekende kerstliedjes! 

iPad

We schaften onlangs een kar vol chromebooks en één vol iPads aan. Die moeten natuurlijk eerst gebruiksklaar worden gemaakt; vanmiddag was daarvoor de 'man van Apple' over de vloer. Na de kerstvakantie zullen ze gefaseerd in gebruik worden genomen. De apparatuur is -om diefstal te ontmoedigen- zó ingericht dat ze alleen bruikbaar is op het netwerk van de school. 

Fotolijstje

Op de schoorsteen in de hal staat het school-fotolijstje. Het bijzondere aan dit fotolijstje is dat het een eigen email-adres heeft! Als u bijvoorbeeld op een bijzondere plek een leuke foto maakte -met uw kind prominent in beeld- dan kunt u die foto naar het fotolijstje mailen. De kinderen op school raken er dan met elkaar over in gesprek, vertellen waar ze geweest zijn en oefenen zo op een speelse manier hun taalontwikkeling. Ook ontstaan er zo makkelijk nieuwe sociale contacten. Het adres van het lijstje is: elckerlyc@mypixstar.com

De foto's zijn alléén te zien op het lijstje en kunnen als u dat wilt eenvoudig weer worden verwijderd.

Vaccineren?

Vorige week stelden we u de vraag: hoe moeten scholen omspringen met al-dan-niet gevaccineerde kinderen? De uitslag vindt u (op basis van 45 reacties)hiernaast.

...de Pieten die Sinterklaas meenam waren héél erg jaloers op deze prachtige baret met stippen...!