Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 16
23 december 2016
Agenda:
23 december: kerstvakantie begint om 11:45 uur
9 januari: eerste schooldag 2017.

Kerstconcert

Dinsdagavond verzorgden de leerlingen van de twee bovenbouwgroepen een kerstconcert voor hun ouders. Ze zongen uit het repertoire dat meester Jon hen aanleert: de geschiedenis van de popmuziek, modern en wat ouder, in drie verschillende talen. Het werd een groot- en gezellig- succes!

Halmuziek

Ook deze week werd er bij het binnenkomen weer gemusiceerd in de hal. Bovendien hieronder een sfeerimpressie van de kerstdiners van donderdagavond!

Update

Helaas komt het af en toe nog steeds voor (en daar komen we dan meestal op een onhandig moment achter) dat u op een nieuw adres woont, een ander telefoonnummer kreeg of uw emailadres aanpaste zonder dat u de school daarover informeerde. Dat kan natuurlijk de beste overkomen, vandaar dat we u er jaarlijks aan helpen herinneren! In de mail ontving u van ons op vrijdag het formulier 'controle persoonsgegevens'. Mocht er iets in uw situatie veranderd zijn: laat het ons weten. In geval van nood kunnen we u dan bereiken!

Meer halmuziek

Hoog Bezoek

Zo belangrijk als het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten voor de Nederlandse afdeling is, zo belangrijk is het bezoek van de Kerstman en zijn Elfen voor de kinderen van de internationale afdeling. Zij gingen dan ook klas-voor-klas bij hem op audiëntie. Daarna werden ook de Nederlandse klassen nog bezocht waarbij er voor ieder kind een heerlijke candy cane was!

Taart!

...de kerstdagen zijn straks nog maar net voorbij of het Nieuwe Jaar staat alweer te dringen... Amra bracht ons deze heerlijke taart mét nieuwjaarswensen! (klik op de taart!)

Vuurwerk en Vandalisme

De school is de komende twee weken gesloten vanwege de kerstvakantie. De twee weken rond de jaarwisseling vormen helaas ook het jaarlijks hoogtepunt waar het vuurwerk & vandalisme betreft. We houden zelf natuurlijk een oogje in het zeil, maar het zou fijn zijn als ook u (bij het uitlaten van de hond, of als u toevallig langswandelt) eens een extra blik op de school zou willen werpen. Mocht u onraad bespeuren, aarzel dan niet de politie even te bellen!
Donderdagavond: '...het diner hebben we op, gezongen hebben we ook al. Even uitpuffen op de trap en dan weer lekker naar huis want ná morgen begint de vakantie pas!'