Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 12
18 november 2016
Agenda:
5 december: Sinterklaas
22 december: kerstdiner
23 december: kerstvakantie begint om 11.45 uur 

Bollen en Bijen

Zoals u verleden week op deze plek al zag aangekondigd: donderdagmiddag hebben de kinderen van MB2 duizenden bollen geplant. 'De Leiderdorpse bijen gaan daar in het voorjaar hun voordeel mee doen!', zo legde Burgemeester Laila Driessen uit in de bijenles die ze vooraf aan de kinderen gaf.  Klik op de knop hieronder voor een videoverslag van Unity-TV.

Bekijken

Leuke tentoonstelling

Saskia Kuus (de moeder van Johannes, Willem en Thijs) kreeg het eervolle verzoek gastconservatrice te worden van het Haags Historisch Museum. Zij schreef ons: 'Jan van Ravesteyn (ca. 1572-1657) was in de zeventiende eeuw een van de belangrijkste portretschilders van Den Haag. Tegenwoordig is hij bij het grote publiek onbekend. Daarom organiseert het Haags Historisch Museum van 26 november 2016 t/m 9 april 2017 de tentoonstelling ‘Gezichten van de Gouden Eeuw. Portretten van Jan van Ravesteyn’. De tentoonstelling geeft - voor het eerst - een overzicht van zijn leven, werk en opdrachtgevers op een passende locatie: in het voormalige clubgebouw van de schutterij (het huidige Haags Historisch Museum), waar hij zo’n vierhonderd jaar geleden zelf actief was als schutter'. Als u hier klikt leest u er meer over. (...Ze regelde voor u dat u op 26 november de hele dag gratis naar binnen mag!)

Fotolijstje

Op de schoorsteen in de hal staat het school-fotolijstje. Het bijzondere aan dit fotolijstje is dat het een eigen email-adres heeft! Als u bijvoorbeeld op een bijzondere plek een leuke foto maakte -met uw kind prominent in beeld- dan kunt u die foto naar het fotolijstje mailen. De kinderen op school raken er dan met elkaar over in gesprek, vertellen waar ze geweest zijn en oefenen zo op een speelse manier hun taalontwikkeling. Ook ontstaan er zo makkelijk nieuwe sociale contacten. Het adres van het lijstje is: elckerlyc@mypixstar.com

De foto's zijn alléén te zien op het lijstje en kunnen als u dat wilt eenvoudig weer worden verwijderd.

Druktemakers

(ingezonden: ) Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiderdorp organiseert op 8 december a.s. de themabijeenkomst ‘Druktemakers’ voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar. Waarom zijn kinderen druk en wanneer is druk nog ‘gewoon druk’? Hoe kun je druk gedrag voorkomen? Of hoe ga je het beste met je druktemaker om? Een interactieve bijeenkomst waarin je als ouder leert wat de kenmerken en de oorzaken kunnen zijn van druk gedrag. Met andere ouders bespreek hoe je bij bepaalde situaties om zou kunnen gaan met het druk gedrag van kinderen en wissel je tips en trics over de opvoeding.  De bijeenkomst bestaat uit 1 avond en kost € 5,- p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl

Datalekken

...Scholen zijn verplicht op een zo zorgvuldige mogelijke wijze om te springen met alles wat via ICT beschikbaar is. Zo is de 'Wet Datalekken' ook van toepassing voor het onderwijs. De opslag van data over leerlingen moet goed geregeld zijn en met alle softwareleveranciers moeten gebruikersovereenkomsten worden afgesloten die zeker stellen dat gegevens over uw kind (bijvoorbeeld) niet commercieel zullen worden aangewend. Leerkrachten mogen hun wachtwoorden niet delen met anderen en computers mogen niet 'open' worden achtergelaten. We realiseren ons dat niet alles in één keer honderd procent waterdicht kan worden gemaakt dus we vragen daarom ook om uw terugkoppeling. Als u iets opvalt of als u een suggestie ter verbetering hebt: meldt het ons alstublieft!

...de hulpjes van Sinterklaas waren vandaag hard aan het werk om de school al een beetje in feestsfeer te brengen...