Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 24 -  9 maart 2018

Agenda:  
12 maart: kick off projectweken
12 t/m 23 maart:
Schoolprojectweken
21 maart: Stembureau in school
29 maart: Paasontbijt
30 maart / 2 april: Paasweekeinde
3 april: lezing door Saskia Kuus

BB-leerlingen van de IS en de DS werkten vandaag samen. Soms 'met handen en voeten', maar het smaakte naar meer! (zie ook hieronder).

Te druk

In de hal, naast het onderbouwlokaal van juf Marian, is het 's ochtends druk. De laatste tijd is het daar zelfs zó druk dat sommige kinderen zich in de verdrukking voelen komen en dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Het 'passerend verkeer' dat de school binnenkomt via de achter-ingang en dat niét in de onderbouw moet zijn maakt dat onze jongste kinderen niet meer rustig hun schoenen kunnen uittrekken of hun jas op kunnen hangen. We willen daarom iedereen die niét aan de onderbouwkant van het schoolgebouw moet zijn vragen om voortaan gebruik te maken van de hoofdingang. Dan voorkomen we kruisend verkeer. Op voorhand hartelijk dank voor uw medewerking!

Stiekeme Snoepers

Geen Suske & Wiske titel, maar kinderen uit de bovenbouw die fikse hoeveelheden snoep meenemen van huis om dat tussen de middag tijdens het buitenspelen Geheel Illegaal Te Nuttigen! Naar u begrijpt geeft dat scheve ogen bij jongere kinderen die zich wél aan de afspraken houden. Wilt u het er thuis even over hebben, zoals we dat op school ook al deden?

Schaatsfoto's

In de laatste nieuwsbrief voor de krokusvakantie vroegen we u om schaatsfoto's, want het zou immers stevig gaan vriezen! U stuurde ons (hieronder) een aantal winterpretfoto's van uw schaatsende én skiënde kinderen!Op 8 maart -internationale vrouwendag- nam Daniel uit group zero bloemetjes mee voor alle dames!

Saskia Kuus

We zijn heel erg blij om u te kunnen melden dat we kunsthistorica Saskia Kuus, de moeder van Thijs in BB1 (...én van Johannes en Willem, maar die zijn al van school) hebben kunnen strikken voor het verzorgen van een buitengewoon interessante avond. Als gastconservator, verbonden aan het Haags Historisch Museum is zij met regelmaat verantwoordelijk voor uitverkochte zalen in het Mauritshuis. Op dinsdagavond 3 april zal ze op school ons nieuwe presentatiesysteem komen inwijden met een bijzondere lezing, exclusief voor u. Volgende week leest u er hier meer over, maar voor nu: 'Save the Date!'

Papieren constructies

Enkele weken geleden werd er door de kinderen nog onderzoek gedaan; deze week konden de leerlingen van de bovenbouw het geleerde daadwerkelijk gaan toepassen. Van krantenpapier een constructie maken die een groot gewicht kan dragen.  (meer foto's hieronder).

Papa Richard, Mama Lisa en Rick

(...en het kraambezoek)

Hier ziet u de trotse ouders van Rick. Het gaat prima met hen alledrie! Meester Paul was blij dat hij op zo'n korte termijn alweer een lieve nieuwe wereldbewoner op z'n arm mocht houden...!

Commotion in the Ocean

Op 12 maart starten onze jaarlijkse projectweken; u ontving hierover een mail. Het leven in de oceanen staat dit jaar extra in de belangstelling. We openen het schoolproject altijd centraal, alle leerlingen komen dan bij elkaar in de aula. We grijpen deze gelegenheid tevens aan om ons mooie nieuwe presentatiesysteem in te wijden! 

Broertjes en zusjes

Elckerlyc mag zich al jaren verheugen in een zeer grote belangstelling; reden voor een fikse wachtlijst. Een broertje of zusje van een kind dat al op school zit krijgt voorrang bij plaatsing, alleen moet de school dan wel op de hoogte worden gesteld. Hebt u dus een peuter thuis die u te zijner tijd ook naar Elckerlyc wilt laten gaan laat dat de school dan zo tijdig mogelijk weten. Danielle Geel (administratrice) helpt u graag verder!