Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 35 - 8 juni 2018

Agenda:  
29 juni: Zomerfeest
5 juli:
Afscheidsmusical groep 8
9 juli:
Stoeltjesdag
13 juli:
laatste schooldag

...Het is de week van de wandelvierdaage. Het was vaak 'Warm én Ver' maar dan was daar gelukkig precies op tijd : .....
.... de limonadepost!

Broertjes en zusjes

Helaas gebeurt het af en toe nog steeds: jongere broertjes of zusjes van kinderen op Elckerlyc die nog niet bij school bekend zijn. Als u met zekerheid een plekje wilt als uw jongste kind vier wordt , laat u ons dat dan zo snel mogelijk weten!

Verkeersexamen

Van de week was het weer zover: ongeveer veertig zevendegroepers die -een beetje zenuwachtig- met hun 'streng op veiligheids- en deugdelijkheidseisen gecontroleerde fiets' naar school kwamen om het praktische verkeersexamen af te gaan leggen. Het wachten is nu op de uitslagen van de examencommissie! We signaleren overigens een trend: steeds meer kinderen hebben steeds minder verkeerservaring. Sommigen konden daarom helaas niet deelnemen; zelfs de meest basale gedragsregels leken niet te zijn 'geland'.    

Dino's

Today Emilio Mandorlo ( Group 2) came to share his dinosaur collection with us in Group 4. Thanks for your enthusiasm and your dino knowledge, Emilio! Mrs. Roy

NK Ashihara

(ingezonden: ) We vertrokken om 08:00 uur van huis. Ik kwam aan in Zeeland. We gingen eerst wegen. Daarna gingen we aankleden. Na het aankleden moest je wachten tot je naam en je poule werd geroepen. Mijn poule was met L2. Met mezelf zat ik in een poule van vijf man en er waren er twee niet komen opdagen dus ik moest twee partijen spelen. Ik moest ze allebij achter elkaar spelen met 1 minuut rust. Ik won ze allebij en werd 1e! Toen wachten op de prijsuitreiking en naar huis. (Zakaria Akoudad). 

Group 5 sings Avond4!

De kinderen van group 5 leerden van Mrs Christina een wandelliedje..!

Fair Hups

Marieke is de moeder van één van onze kleuters. Ze startte enige tijd geleden een blog. Vanzelfsprekend laten we u daar graag eens mee kennis maken!

Juf Selma, OB1

Juf Selma is en aardige en sportieve juffrouw. Ze heeft eerst nog in een bibliotheek gewerkt en toen wilde ze heel erg graag al met kinderen werken. Dat vond ze namelijk toen al super leuk en sinds ze het werk doet vindt ze het alleen maar leuker. Ze shopt graag in Frankrijk en gaat daar dan graag naar Bretagne. In de zomer vindt ze het fijn om daar langs de kust te wandelen en ook om te lezen, te dansen en te reizen. Ze heeft één kind (33) en twee kleinkinderen ( 8 en 7). Ze vindt het contact met de kinderen erg leuk, met de ouders en met haar collega's. Ze vindt het fijn dat ze bij de kleuters zichzelf kan zijn want ze kan dan van alles doen en dat wordt geaccepteerd. Dat vindt ze erg fijn. Ze vindt haar werk dus erg leuk maar ze vindt wel dat het vaak lange uren zijn. Dus ze is er wel veel mee bezig. Ze vindt het leuk als ze van de kinderen terugkrijgt dat ze het eluk vinden om naar school te gaan en in haar klas te zitten, dat maakt haar erg blij. Als ze 1 miljoen euro zou winnen dan zou ze in de schoolvakanties beginnen met verre reizen maken, buiten Europa. Ze zou dan ook een deel aan goede doelen weggeven zoals schoon drinkwater voor kinderen in nood. Ze vindt dit een erg leuke school, ze vindt de methode erg fijn, ze vindt dat ze aardige collega's heeft, kinderen en ouders. Ze vindt het wel erg jammer dat directeur Paul weggaat. Ze vond het een prima interview en ze vond de vragen open genoeg. (gemaakt door: Sena Hamulic en Miranda Papadimitriou).

De meeste ouders kiezen voor een automatische maandelijkse afschrijving voor de betaling van de ouderbijdrage, een enkeling prefereert een jaarlijkse factuur. Mocht dit laatste op u van toepassing zijn, wilt u dan checken of u de bijdrage overmaakte?