Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 15- 8 december 2017

Agenda:  
21 december: Kerstdiner (zie toelichting hieronder)
23 december: aanvang kerstvakantie
8 januari: eerste schooldag in 2018!

Sinterklaas

Op dinsdag 5 december vierden we Sinterklaas. In de bovenbouw doen we dat met surprises. Aan het begin van de dag maakten we bekend wie de gedichtenwedstrijd had gewonnen. Dat hadden we twee weken terug georganiseerd, de winnar was Victor. Hij kreeg een cadeaubon van Danice. Daarna gingen we met de hele school naar buiten. We zongen liedjes en wachtten op Sinterklaas. Toen hij eenmaal was aangekomen, ging iedereen naar binnen en kon de pret beginnen. We begonnen met het spel dat groep 8 had bedacht. We hadden er hard aan gewerkt: 6 stapeltjes gemaakt met opodrachten voor het spel, een planning en nog veel meer van dat soort dingetjes. Uiteindelijk was het spel klaar. We konden beginnen! Het heette het Dobbelspel. Je hebt een dobbelsteen, stel je gooit nummer 6. Dan moet je het bovenste kaartje van stapeltje zes pakken. De opdracht die daarop stond moest je uitvoeren. Als je het niet wilde hoefde het niet. Je kon ook altijd hulp vragen aan groep 8. En om kwart over twaalf was iedereen uit. Het was een hele leuke dag! Groetjes van Linde en Madelief. (PS: vanwege een technische storing kunnen we de sinterklaasfoto's nog niet publiceren via onze App. We verwachten dat e.e.a. maandag 11 december wordt opgelost)

Staken op 1212 

De kogel is inmiddels door de kerk: op dinsdag 12 december zullen vrijwel alle basisscholen in Nederland gesloten blijven. Het personeel van Elckerlyc realiseert zich heel goed dat dit voor u organisatorische problemen oplevert; toch rekenen we op uw begrip en medestand. Voor achtergrondinformatie verwijzen we u naar de uitgebreide brief die het schoolbestuur onlangs verspreidde. 

Vriendelijk maar héél dringend verzoek van iedereen die rondom onze school woont: 'Wilt u niet op de inritten van onze woonerven parkeren?'

Inspiratie, deel 2

U koos in grote meerderheid voor woensdagavond 10 januari. Graag verwelkomen we u dan op school voor een boeiend vervolg op Ilse's eerste Inspiratie-avond met als thema:  'luisteren naar je kind'. 

Onveilige sites

Van de week was het een nieuws-issue op 'Nu.nl': vijfenzeventig procent van de websites van scholen zijn niet veilig'. Met plezier kunnen we u melden dat dat niet voor Elckerlyc geldt; de website van deze school is veilig. Vanzelfsprekend volgt Elckerlyc de privacy-wetgeving op de voet; ze wordt daarin positief-kritisch gevolgd door de Medezeggenschapsraad. 

Kerstdiner

Het kerstdiner is dit jaar op donderdag 21 december. Zoals gewoonlijk zijn de kinderen 's middags vrij zodat de school ze 's avonds opnieuw kan ontvangen. Meer informatie over het kerstdiner volgt, en vanzelfsprekend zijn er ook dit jaar voor u bij het ophalen van uw kind een lekker glaasje Glühwein of chocolademelk en allerlei hapjes.