Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 39 - 6 juli 2018

Agenda:  

5 juli:
Afscheidsmusical groep 8
9 juli: Stoeltjesdag
12 juli: Schoolreisje Onderbouwgroepen
13 juli:
laatste schooldag, tot 11:45 uur.
27 augustus: eerste schooldag 2018/2019

Vrijdag 6 juli 2018: uitgezwaaid door al hun medeleerlingen vliegen de achtstegroepers uit!

Afscheidsmusicals

Afgelopen dinsdag- en donderdagavond namen de kinderen van group seven (het laatste schooljaar op de IS) en groep 8 (het laatste schooljaar op de DS) afscheid van school door het opvoeren van een musical. De kinderen van group 7 kozen voor een humoristische musical die 'Junglebook' als uitgangspunt had; de kinderen van groep 8 kozen voor 'Een bende op de camping'. Het was heel erg leuk om te zien dat er niet alleen veel vaders, moeders, andere familieleden en vrienden kwamen kijken maar ook heel veel oud-leerlingen. Beide avonden kwamen veel talenten tot hun recht en vloeiden er afscheidstranen...  Hieronder wat sfeerimpressies!

Klein concert

Vrijdagochtend zat een klein maar dankbaar publiek om half negen klaar om te luisteren naar het mini-concert dat de kinderen van group three onder leiding van muziekjuf Nellie hadden voorbereid. Vanzelfsprekend was het, te oordelen naar de staande ovaties, een groot succes!

Dankjulliewel!

Op de ene foto bieden achtstegroepers hun afscheidscadeau aan de school aan: een bijdrage in de restauratiekosten van de grote en kenmerkende schilderijen aan de gevel van onze school. Op de andere worden de schoolverlaters van de IS toegezongen door hun medeleerlingen. Daarna keken ze naar een korte film over hun verblijf op Elckerlyc. (...en mocht u er nog over twijfelen: er zijn inderdaad héél veel afscheidsmomenten deze laatste weken!).

Stichting Aap

Eén van de mini-bedrijfjes die tijdens het afgelopen zomerfeest hun 'business' opzetten besloot de opbrengst (€44,-) te doneren aan de stichting Aap. Wát is er leuker om dan meteen een reactie te krijgen van de directeur...!

juf Esther

Juf Lisa gaat vanaf 29 augustus op woensdagochtenden van haar ouderschapsverlof genieten. Juf Esther komt haar dan vervangen. De kinderen kennen haar al! (...en op de andere dagen verandert er niets..!)

Na de zomer

Na de zomer heeft meester Paul een nieuwe werkplek. Elckerlyc moet dan natuurlijk wel gewoon kunnen blijven functioneren; reden dat er afgelopen maandag gesprekken zijn gevoerd met mogelijke kandidaten voor vervanging. Helaas werden de beschikbare kandidaten te licht bevonden voor de functie. Een nieuwe sollicitatieronde wordt daarom voorbereid. Vanwege de zomervakantie zal die in augustus van start gaan. In de tussentijd moet er helderheid komen over de lijnen van verantwoordelijkheid. Het schoolbestuur heeft daarom overleg gevoerd met juf Lesley (Head of the International Dept. en tegelijkertijd adjunct-directeur van de hele school). Zij zal na de zomer de eindverantwoordelijke zijn; in de eerste plaats voor de internationale afdeling en tegelijkertijd ook voor de Nederlandse afdeling. Over de uitvoeringsdetails wordt begin komende week eerst het personeel van de school geïnformeerd, zo vlot mogelijk daarna zal ook u als ouder op de hoogte worden gesteld. 

Veiligheidsmonitor

Sinds een aantal jaren nemen basisscholen verplicht een vragenlijst af bij hun leerlingen om informatie te krijgen over hoe (sociaal) veilig leerlingen zich voelen. Ook dit jaar werd deze afname georganiseerd door veiligheids- en preventiemedewerker anielle Geel. De uitslagen -die ook nog door de MR zullen worden besproken- waren zeer tevredenstellend. De volledige terugkoppeling ontvangt u via de mail!

...kreeg je de  Vakantiepas als van je juf/meester? Vraag er anders even naar. Stámpvol leuke activiteiten...!