Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 48 - nummer 6 - 5 november 2019

Agenda:  

5 december: Sinterklaas
19 december: Kerstdiner
21 december: Start kerstvakantie 

Onderbouw kwam naar de dieren

Begin deze week is de onderbouw naar de voorstelling "Daar komen de dieren" van Kijkkunst geweest in basisschool "De Leeuwerik". De voorstelling ging over een vader pinguïn die ongeduldig wacht op zijn treuzelende kleintjes. Verder speelde een giraf verstoppertje en liet een beertje zich troosten door zijn mamma. Ageeth de Haan vertelde en zong over wilde dieren en hun levens, waarbij ze liet zien aan de hand van mooie natuurfilmbeelden dat de dieren toch wel veel op ons lijken. Na de voorstelling wordt in de klas verder gewerkt aan dit thema.
Ageeth laat als ambassadeur van de WNF Rangers jonge kinderen met muziek en gedichten zien hoe mooi en bijzonder de aarde is.

Op 3 oktober was er natuurlijk
weer hutspot voor iedereen!

Bieb-nieuws

Leerlingen van de Montessorischool konden al boeken lenen uit de Engelstalige bibliotheek van de International School, maar sinds september jl. kan het andersom ook. Leerlingen van IS kunnen nu ook Nederlandse boeken lenen. Verder kregen we begin dit schooljaar een hele stapel nieuwe Engelse boeken van een recensente van Engelstalige kinderboeken. Een mooie aanvulling op onze collectie.  

PreGym ronde 1

Een aantal leerlingen van groep 8 neemt vrijdagmiddag 8 november deel aan de opening van PreGym bij het Stedelijk Gymnasium te Leiden. Hier krijgen ze een lesje natuurkunde en een lesje klassieke talen.

Voorlichting Marecollege

Rector Elard Pijnaken van het Marecollege te Leiden nodigt ouders en verzorgers van groep 8 leerlingen uit voor een voorlichtingsavond op donderdag 28 november. Hij wil u graag
vertellen over onze school, welke vakken wij geven, waarom onze leerlingen zich gezien voelen en wat we doen om leerlingen optimaal voor te bereiden op hun examen. De avond start om 19.30 en duurt tot 20.30. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.15.

Kids Filmgala 10 november

Tijdens het Leiden International Film Festival kunnen kinderen op zondag 10 november zich op het Kids Filmgala een echte filmster wanen! Die dag kunnen kids van 8 jaar en ouder zonder ouders in de Stadsgehoorzaal de jeugdfilm Circus Noël bijwonen en een echt filmgala meemaken vol glamour en glitter. De opbrengst van het Kids Filmgala gaat naar een goed doel: Stichting Babyhuis Leiden. Het Kids Filmgala wordt georganiseerd door Ladies Circle Leiden en de Stadsgehoorzaal. Meer informatie hier