Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 10
4 november 2016
Agenda:
5 december: Sinterklaas
22 december: kerstdiner
23 december: kerstvakantie begint om 11.45 uur 

Milieu Educatief Centrum

De kinderen van de middenbouw gingen op excursie naar het MEC en vader Robert maakte daar een heleboel leuke foto's (klik maar eens op de knop hieronder). Hiernaast zie je Annebel die -héél stoer!- een reuzenslak op haar hand durfde nemen...!

Bekijken

Promo

Voor de zomervakantie is het u misschien opgevallen dat er enkele dagen een cameraploegje heeft rondgelopen op school. Ze maakte een leuke 'Promo' voor Elckerlyc, u kunt die via de nieuwe website bekijken of hier.

Juf Jeanette

Juf Jeanette is vanaf vandaag weer in haar bovenbouwgroep te vinden nu haar bevallingsverlof is afgelopen. Graag zeggen we daarom hier: 'Welkom Terug!' Bovendien is er een welgemeend 'dank-jullie-wel' voor de overige leerkrachten van de bovenbouwgroepen (juf Heleen, juf Nienke en meester Jon) die samen voor haar hebben waargenomen tijdens haar afwezigheid. 

Diploma

Onze vaste schooltuinbegeleiders waren op school om de kinderen die in het afgelopen seizoen hebben leren tuinieren hun schooltuindiploma te brengen. De kinderen gaven in het kader van de tegenprestatie een leuk bedankboek met foto's en een klein cadeautje als blijk van waardering!

Calamiteiten

Vanaf heden beschikt Elckerlyc over een officieel calamiteitenplan, waarvoor we dank zeggen aan veiligheidscoördinator Danielle. We weten nu hoe te handelen bij -onder andere- een bommelding, een overstroming of een gijzeling. We hopen echter van harte dat deze wetenschap ergens in een hoekje mag komen liggen te verstoffen!

PreGym 2016Ieder jaar kan een beperkt aantal kinderen deelnemen aan het PreGym. Achtstegroepers gaan dan op bezoek bij het Stedelijk Gymnasium en krijgen daar extra uitdagende opdrachten te doen. Vandaag is de openingsceremonie: hier staan ze op het punt van vertrekken!