Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 20
3 februari 2017
Agenda:  
30 januari e.v.: toetsweek
25 februari t/m 5 maart: Voorjaarsvakantie.
13 t/m 25 maart: Projectweken.

Pregym

Op de 'Socrates' locatie van het Stedelijk Gymnasium verzorgden de Elckerlyc pre-gymmers (samen met hun begeleider) hun presentatie bij de afsluitingsbijeenkomst. Zij bedachten een kettingreactie met een KNALLENDE finale...!

Schaaktoernooi

(ingezonden: ) De afgelopen twee woensdagen speelden drie schaakteams van de Elckerlyc mee met het jaarlijkse Leiderdorpse basisschool-schaaktoernooi. Elk team speelde vijf ronden van vier partijen. Ons sterkste team (Youri, Ethan, Max, Ciro, en Omar) speelde erg goed, en eindigde als 3e van de 6 (achter twee altijd sterke "schaakscholen"). Hiermee kwalificeerden ze zich voor de regionale halve finale ! Teams 2 (Sven, Sophie, Dáire, Cooper, and Alex) en 3 (Max, Danyel, Jake, Stanley, Martín, and Henar) speelden ook veel goede partijen. Het "Schaken op woensdag" gaat nog steeds door (en begint dus weer op woensdag 8 februari, om 12.45); iedereen die mee wil doen is welkom. 

Senna en Gijs...

...schreven een brief aan de koningin.

Het zal je daarom...

...niet verbazen dat ze een antwoord terugkregen! (zie onderaan). 'We zijn hartstikke blij met haar antwoord. We hebben er zeker wat van geleerd en we vonden het ook superleuk om te maken!'

Een goede buur

Onze buurscholen (De Hasselbraam en De Regenboog) worden momenteel verbouwd. De kleuters van De Regenboog zitten daardoor tijdelijk zonder speellokaal. Vanzelfsprekend zijn ze tot aan de zomer van harte welkom in die van ons!

Technolab

Op donderdag 2 februari is BB2 naar het Technolab geweest. In het technolab hebben we.....: een les gekregen over microbiologie. Dingen onder de microscoop gezien en nagetekend, zoals blaadjes, suiker, peper, bloed en zelfs HERSENEN!!! Een les gekregen over hoe ze medicijnen maken. Gekwartet en nog een test gedaan met een virus waar je niet ziek van kunt worden. Dus wees maar niet bang het gaat goed!!! We vonden het allemaal erg leuk daar te komen. (geschreven door Noa Waisvisz en Hidde Teeninga)...Een koninklijk bewijs van ontvangst. De inhoud van de briefwisseling blijft natuurlijk privé, maar duidelijk is geworden dat Máxima geen spruitjes lust!