Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 17 - 29 januari 2016

In dit nummer:
1. Pre-Gym
2. Sport en cultuur in de voorjaarsvakantie
3. Schoolzone
4. Waterballet duurt voort
5. Technolab

Agenda:
Don 4 feb: NIO test
Din 16 feb: rapporten20 t/m 28 feb: voorjaars-vakantie
29 feb/4 maart: rapportbespreking
7 t/m 16 maart: projectweek

Stedelijk Gymnasium

...nodigt achtstegroepers uit

Ieder jaar mag een aantal kinderen deelnemen aan de zgn. 'pre-gym' lessen die het Stedelijk Gymnasium in Leiden organiseert. Oud-leerlingen van Elckerlyc nemen dan de huidige achtstgroepers onder hun hoede. Deze nieuwe, aanstaande gymnasiasten mogen dan kiezen uit een aantal onderwerpen en bereiden daar een presentatie over voor. Deze prachtige Griekse urn, met daarin origineel nagemaakte zilver- en goudstukken, vormde het hoofdbestanddeel van de presentatie die Mika, Orestis, Rens en Ivan voorbereidden.

Sportactiviteiten 2016

...ingezonden berichten van Sportfondsen Leiderdorp

Niemand hoeft zich te vervelen deze voorjaarsvakantie! Het activiteitenprogramma van zwembad de Does biedt weer genoeg vertier. Met een gezellige sport- en speldag in Sporthal de Does en veel spetterend plezier in het zwembad is de vakantie zo weer voorbij. Met de hele familie zwemmen? Informeer dan naar het familiekaarttarief! (minimaal 1 volwassen begeleider). Extra activiteiten: Sporthal de Does, op maadag: sport & spel ochtend. Zwembad de Does, op dinsdag: kokosnoot gooien. Zwembad de Does, op woensdag: Drijfdag (neem zelf drijfmateriaal mee!). Zwembad de Does, op donderdag: Hawaï-run. Zwembad de Does, op vrijdag: Gebroken Woord. Zwembad de Does, op zaterdag en zondag: extra drijfmateriaal. Kennismaking met Yogasmiley: Yogasmiley geeft yogalessen aan kinderen. Yoga is grappig, want je leert gekke houdingen, zoals de ondersteboven hond. In de lessen komen niet alleen houdingen aan bod maar ook tekenen, spelletjes en massage. Na afloop drinken wij gezellig een kopje thee. De lessen zijn kleinschalig en daarom is er aandacht voor ieder kind. Kennismakingsles: zaterdag 13 februari 2016. Doelgroep: kinderen van 4 tot 12 jaar. Locatie: Yogaloft Leiderdorp, Zijlbaan 42A, 2352 BN, Leiderdorp. Kosten: € 5,- per kind. Aanmelden: yogasmiley@outlook.com (ook voor meer informatie). Gratis kanoclinic voor kinderen: Zondag 8 maart biedt Kano Rijnland een gratis kanoclinic aan. Ben je tussen de 10 en 15 jaar, dan ben je van harte welkom om het kanoën eens uit te proberen. Kano Rijnland zorgt voor de kano’s, jij zorgt voor zwemkleding, korte broek, shirtje, sokken en een goed humeur. Het enige wat je hoeft te doen is je voor 28 februari op te geven bij jeugd@kanorijnland.nl Locatie: zwembad De Does, Amaliaplein 40, Leiderdorp. Kosten: GRATIS. Aanmelden: per e-mail: jeugd@kanorijnland.nl (voor 28 februari 2016). Cultuur: Maandag 1 februari:start Topper cursus. Dinsdag 2 februari: Do-It, thema muziek en zang, koken. Woensdag 3 februari: start kids dance (voor kids van 4-12 jaar). Donderdag 4 februari: start DJ cursus. Donderdag 11 februari: start tekenen. Vrijdag 12 februari: Valentijn disco. Dinsdag 23 februari: voetbaltoernooi. Wekelijks: op maandagmiddag en woensdagmiddag chillen bij de Buit. Op woensdag:sporten in de wijk de Schansen. Op vrijdagmiddag: chillen bij Dwars. Alle informatie over de activiteiten en diensten van SCWLeiderdorp is te vinden op www.dwarsleiderdorp.nl of telefonisch te verkrijgen via: 071-5898203 of 071-5421662 .

Definitief ontwerp schoolzone
basisschool Elckerlyc.

De gemeente is met het project Schoolzones bezig om de omgeving rond basisscholen en de routes naar school verkeersveilig in te richten. Afgelopen jaren zijn bij verschillende scholen al schoolzones gerealiseerd. Na de winter gebeurt dit ook bij de basisscholen Elckerlyc, Kastanjelaan en Willem de Zwijger. Tijdens een inloopavond van 24 november 2015 zijn de voorlopige ontwerpen van de schoolzones besproken met ouders, direct omwonenden en belangstellenden. De ontwerpen lieten zien welke maatregelen we willen nemen of gaan onderzoeken om de verkeersveiligheid te verbeteren. De opkomst was hoog en de ontwerpen zijn over het algemeen positief ontvangen. Definitieve ontwerpen. De reacties waren aanleiding de ontwerpen op details aan te passen. De definitieve ontwerpen van de schoolzones en schoolroutes zijn te raadplegen op de website van de gemeente: www.leiderdorp.nl/schoolzones en er hangen posters op school. Mocht u nog opmerkingen over de ontwerpen hebben, dan kunt u deze tot maandag 8 februari 2016 sturen naar: info@leiderdorp.nl ter attentie van Schoolzone. U krijgt dan persoonlijk antwoord. De uitvoering van de ontwerpen staat gepland na de winter.

Waterballet duurt voort...

Verleden week konden we u melden dat de nieuwe put bij de achteringang er voor zou zorgen dat u geen natte voeten meer zou krijgen. Helaas bleek bij de eerste regenbui dat er installatietechnisch waarschijnlijk iets is misgegaan: het water stond (bijna) net zo hoog als eerder! Het loodgietersbedrijf heeft beloofd het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.

Technolab

De leerlingen van de bovenbouw bezochten het Technolab in het Boerhaavemuseum. Met eenvoudige middelen werden mooie technische oplossingen bedacht voor soms complexe problemen. De begeleiding werd verzorgd door studenten, die hier als vrijwilliger studiepunten mee konden verdienen.

Pre-Gym
De achtstegroepers die meedoen aan het Pre-Gym presenteren hun werkstuk op het Stedelijk Gymnasium