Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 6 - 29 september 2017

Agenda:  
3 oktober: Leidens ontzet
5 oktober: Onderwijsstaking
4/13 oktober: kinderboekenweek
14/22 okt:
herfstvakantie
23 okt: studiedag montessorischool

Drie oktober

Op drie oktober is de school gesloten vanwege het vieren van Leidens' ontzet. Vanzelfsprekend eten de kinderen op school voorafgaand een portie (glutenvrije) hutspot met (glutenvrije kippenknak)worst. Als uw kind dit niet mag eten, informeert u dan de leerkracht (via de mail)? Het is aan uzelf of u voor een eventuele vervanging wilt zorgen.  

Vijf oktober

Op vijf oktober is de school wederom gesloten, maar nu vanwege de landelijke onderwijsstaking. De salarissen van leerkrachten moeten omhoog en de werkdruk omlaag, wil er op afzienbare tijd nog iémand willen kiezen voor een baan in het primair onderwijs. Op onze school proberen we op een moderne manier invulling te geven aan goed werkgeverschap, bijvoorbeeld door de werkdruk op een aanvaardbaar peil te houden. U leest er hieronder meer over.  

Hoe leer je als leerling van group two wat een 'patroon' is? Door het met een keukensponsje zelf te gaan stempelen...!

De nieuwe sportcommissie

Hier presenteert zich de nieuwe sportcommissie, u zult nog veel van ze horen! Vader Marc Ketelaars en juf Colleen Cropp ontbreken nog op deze foto, zij hadden het te druk met het opgooien van andere balletjes...

Busvervoer

De leerlingen van Elckerlyc gaan relatief vaak op stap. Is het niet naar het bewaarde land, dan wel naar een museum, het technolab of de Hortus. Meer en meer vervoeren we de kinderen uit veiligheidsoverwegingen naar zo'n bestemming met een bus en steeds minder in personenauto's. De kinderen kunnen dan veilig als een groep worden vervoerd en 'voor de deur worden afgezet'. Dat werkt -alles bij elkaar- een beetje kostenverhogend maar we volgen hiermee ons schoolprotocol 'verveilig vervoeren' dat zelf weer gebaseerd is op de adviezen van VVN.

workshop striptekenen

Striptekenaar Maarten Wolterink kwam naar school om de twee bovenbouwgroepen een workshop Striptekenen te geven. Een groot succes, gezien de opmerking van één van de kinderen: 'Ik wist niet dat ik zó goed kon tekenen!

Eén op één

Dit meisje is twee weken geleden begonnen in group 5. Ze komt uit Polen, spreekt geen woord Engels of Nederlands maar begint zich na de één-op-één begeleiding van Ms. Christina al heel aardig op haar gemak te voelen!

Overblijfhulp

Zoals u weet is er een flink aantal overblijfkrachten dat tussen de middag op de kinderen let als de leerkrachten hun lunchpauze hebben. Af en toe is er wel eens iemand ziek en dan is er behoefte aan een invalkracht. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? loop even binnen bij Paul!

St. Maarten

Levi Teng uit middenbouw 2 heeft heel erg meegeleefd met de slachtoffers van de tornado op St. Maarten. Hij wilde graag z'n steentje bijdragen en is daarom actief aan het tekenen en kleuren geslagen. Z'n tekeningen heeft hij in de hal te koop aangeboden en na de oproep van verleden week heeft hij er een flink aantal te gelde gemaakt! Zijn ouders hadden beloofd de opbrengst te verdubbelen en het totaal over te maken naar het Noodfonds.

Een nieuwe assistente

Vanaf aanstaande maandag begroeten we op school een nieuwe onderwijsassistente: juf Annelies. Waar de onderbouwgroepen hulp krijgen van juf Saskia en de bovenbouw van juf Heleen is er nu dus ook assistentie voor de kinderen en de juffen in de middenbouw. Zij zal haar tijd gaan verdelen over twee groepen; in de komende week 'loopt ze warm'. Volgende week introducert ze zichzelf in de nieuwsbrief!