Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 38 - 29 juni 2018

Agenda:  
29 juni: Zomerfeest
5 juli:
Afscheidsmusical groep 8
12 juli: Schoolreisje Onderbouwgroepen
9 juli:
Stoeltjesdag
13 juli:
laatste schooldag, tot 11:45 uur.

...Hier zijn het nog de voorbereidingen van donderdagmiddag; inmiddels zijn de muffins, de brownies en de smoothies van Aidan en Hidde door u opgesmikkeld!

Doppen sparen

Caitlyn Vrijbloed (BB@) stuurt ons het volgende bericht: 'Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt de KNGF een vergoeding. Dus gooi je dopjes van je frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleidehonden maar je spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro's opgeleverd'. (...ik heb een bakje in de aula gezet bij de aandachtstafel!)

Fishlover

...Terwijl de één z'n visje het liefst nuttigt aan het staartje (met een uitje) heeft de ander er plezier in om op exotische plekken de allergrootste exemplaren aan de haak te slaan. Darren is momenteel op visexpeditie en zoals u kunt zien wist hij er één te verschalken die hemzelf in lichaamsgewicht versloeg!

Afscheidslunch

Afgelopen woensdag verrasten de medewerkers van Elckerlyc Paul met een afscheidslunch. Op zijn eigen verzoek gebeurde dat zo 'low profile' mogelijk. In de laatste schoolweek neemt hij afscheid van de leerlingen. ('s Morgens 'aan de poort' kunt u hem tot aan de zomer desgewenst nog de hand schudden!)

Lekker weer...!

Het is de laatste dagen weer heerlijk zonnig. In de pauze ga je dan dus lekker op een kluitje een beetje liggen bij-bruinen...!

Library Lunch

De dames van de bieb van de Internationale Afdeling organiseren één keer per jaar een 'Library Ladies Lunch'.  Een soort alternatief Boekenbal zeg maar ;-)

Zomerfeest

De weergoden waren ons dit jaar búitengewoon gunstig gezind, dat ziet u ook hieronder in de 'zomerfeest-galerij'. Meer foto's vindt u in onze App!

...Is hoofdluiscontrole op school nog wel van deze tijd? Uw antwoorden!

Biliothecaris/-esse gezocht

In het nieuwe schooljaar gaan twee van onze onbezoldigde bibliothcaresses aan hun stutten trekken. Er ontstaat daarom een vacature op de woensdag- en maandagochtend. Hebt u een ruim half uurtje over (0830-0915 uur) en wilt u dan tientallen kinderen blij maken met een nieuw boek neemt u dan gerust even contact op met Marieke.

Benthe gebruikt met regelmaat een 'Study-Buddy' (een soort cubicle) om zich beter te kunnen concentreren. Zó vonden we haar van de week...! (... en jazeker; ze vond het goed dat we deze foto met u deelden ;-)

Schaakoverzicht

After 9 and a half months and 684 games played this year (!), Wednesday was the last chess session. We played 2 rounds, and after that the whole class played an online game against someone from Uruguay on chess.com (the class won :-). Below are the final standings. Have a good Summer (OK it's early but still :), best, Chess Coach Patrick Min. 

Junior Symphony

Clara from group 4 plays in the JSR Kinderorkest from Oegstgeest. On Sunday they had the opportunity to join in with the Junior Symphony Orchestra spectacular in Archeon. 781 children from all over Holland took part to form the biggest children's orchestra in the world.