Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 31
27 mei 2016

In dit nummer:
1. Avond van Acht
2. Extra sport,
3. Rijke oogst...!
4. Wandel4daagse
5. Zomerfeest
6. Droge broeken

Agenda:

30 mei: schoolreisje OB en MB
30 mei: aanvang toetsweek
6, 7, 8, 9 juni: wandelvierdaagse
24 juni: zomerfeest
28 juni: Musical schoolverlaters International School
30 juni: Musical schoolverlaters montessorischool.

Avond van Acht

Het afscheid nemen van de basisschool gaat gepaard met een aantal rituelen. De eindmusical natuurlijk, maar ook daaraan voorafgaande festiviteiten. Eén daarvan is 'De Avond van Acht'. De achtstegroepers gaan dan eerst een hapje doen bij de Mc en hebben daarna een gezellige avond op school, onder elkaar. Hiernaast zie je ze net ná de milkshakes...!

Veel extra sport

Hierboven zie je foto's van een aantal verschillende extra sportactiviteiten waar de kinderen zich in de afgelopen weken voor in konden schrijven. Er werd gekorfbald, er was een beachvolleybalclinic en op het schoolplein konden -vanwege groot succes- de Gauswheels nog een keer worden bereden!

...en Rijke Oogst!

Sommige kinderen slepen kilo's tuinkers mee naar huis (tot milde wanhoop van hun ouders), anderen oogsten MEGA-radijzen!

Wandel4daagse

De wandel4daagse is dit jaar op 6, 7, 8 en 9 juni. Om die reden zal de school de toetsweek een week naar voren halen. Vanaf 30 mei zullen de kinderen nu dus getoetst worden. (Verleden jaar viel de toetsweek samen met de week van de wandelvierdaagse en een aantal van u heeft ons toen gevraagd daar in het vervolg rekening mee te houden).

Zomerfeest

Om te noteren in uw agenda: vrijdag 24 juni van 17:00-19:00 uur: zomerfeest op school! Ter afsluiting van het schooljaar zijn er allerlei leuke spelletjes voor de kinderen, alle klassen verzorgen een optreden, er zijn lekkere hapjes en nog veel meer. Dit wilt u niet missen!

Als je veel en intensief aan het spelen en leren bent vergeet je als kleuter wel eens om op tijd naar de WC te gaan. Gelukkig hebben we op school dan een heleboel reservekleding. (Dat wil zeggen: als dat na zo'n ongelukje gewassen weer terug op school komt... )