Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 9 - 27 oktober 2017

Agenda:  
23 okt: studiedag montessorischool
3 november: gasten op school
8 november: inspiratie-avond
5 december: Sinterklaas
21 december: Kerstdiner
23 december: aanvang kerstvakantie

Bezoek op school

Op drie november ontvangen we 10 gasten op school die een bezoekje komen brengen aan de montessoriklassen. Ze zijn in Nederland vanwege het Montessori-Wereldcongres dat dit jaar in Den Haag plaatsvindt vanwege de honderdste verjaardag van het montessori-onderwijs.

Visles

De kinderen van group seven mochten onder leiding van doorgewinterde Leiderdorpse vissers op visles. Voor het geval iemand iets groters dan een voorntje aan de haak zou slaan was er een reddingsboei voorhanden...!

Halloween

...af en toe een beetje griezelen is helemaal niet erg, vooral als je weet dat er éigenlijk niks kan gebeuren... Johan maakte daarom een prachtig Halloween-schilderij!

De kleuters van OB1 gingen op excursie naar de Hortus. Op sommige plekken was het heel warm; daar groeien de tropische planten!

Op bezoek

Gedurende een aantal weken hebben we twee kinderen uit Nieuw-Zeeland op bezoek: Toihau en Raiha de Bruin. Hun vader (Joost) zat -voordat hij naar Nieuw-Zeeland emigreerde- ook op Elckerlyc. Nu zijn ze dus voor een paar weekjes in Nederland. Toihau, die in de klas van juf Ilse en juf Hannadea zit, vond het leuk om over zijn eigen land een spreekbeurt te houden. Dat deed hij fantastisch! Links op de foto zie je z'n moeder. 

Inspiratie-avond

U meldde ons verleden jaar via onze enquête dat u graag meer zou willen weten over alles wat de school doet rondom de sociaal-emotionele vorming van uw kind.  Op woensdagavond 8 november (19.00/21.30) verzorgt Ilse Nievaart daarom een inspiratie-avond. U bent als ouder van harte uitgenodigd, maar ook juffen en meesters mogen aanschuiven. 

Gitaarles

Dankzij een fikse subsidie die de school toegekend heeft gekregen om het muziek-onderwijs een impuls te geven konden de leerlingen van groep zeven van de Internationale afdeling onlangs aan de slag met hun gitaren. Wekelijks komt een gitaardocent hen les geven zodat we over een tijdje een gitaarconcert mogen verwachten! Het betreft een pilot die we te zijner tijd, als vorm en inhoud bevallen, breder uit gaan rollen.

Overblijfhulp

Zoals u weet is er een flink aantal overblijfkrachten dat tussen de middag op de kinderen let als de leerkrachten hun lunchpauze hebben. Af en toe is er wel eens iemand ziek en dan is er behoefte aan een invalkracht. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? loop even binnen bij Paul!

Dansworkshop voor de middenbouw

Afgelopen woensdag vierden we niet alleen Diwali: ook was er een dansgezelschap uitgenodigd op school om workshops te geven aan de kinderen in de middenbouwen. et ging er nogal PAARS aan toe...!

Leuke polo

Misschien bent u nog op zoek naar een leuk Kerst- en/of Sinterklaascadeautje? Er is nog een beperkt aantal Elckerlyc-polo's beschikbaar ( € 7,50). 

Tien keer Diwali

Afgelopen woensdag verraste de Indiase gemeenschap op onze school ons allemaal met een mooi Diwali-programma; voor het tiende achtereenvolgende jaar alweer! Behalve dat er leuke activiteiten georganiseerd waren was er ook weer een fantastische Indiase lunch voor de leerkrachten (en ieder die mee wilde eten).