Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 19
27 januari 2017
Agenda:  
25 januari en 1 februari: Schaaktoernooi
30 januari e.v
.: toetsweek
25 februari t/m 5 maart: Voorjaarsvakantie.

Voorleesdagen

Afgelopen woensdag begonnen de Nationale Voorleesdagen weer; u las er hier al eerder over. Traditiegetrouw verspreiden alle kinderen van de school zich dan in kleine groepjes door het hele gebouw om aan elkaar voor te lezen. Een impressie vindt u hieronder!

Tuinvogeltelling

Morgen en overmorgen zijn het weer de nationale tuinvogeltellingsdagen, zo meldt ons Selma Jonkers (de moeder van Hidde). Vindt u het leuk om mee te doen? Kijk dan vooral even hier!

Extra veel sporten

De leerlingen van de bovenbouw vielen met hun neus in de boter, of misschien kunnen we beter zeggen: met hun neus in het magnesiumpoeder!  Ze kregen squashlessen en werden fysiek uitgedaagd in SportCity. Als ze 's avonds dus écht te moe waren om te helpen met tafeldekken dan weet u nu waarom...! (meer foto's hieronder).

Google en Apple

Vandaag ontvangt u van ons een mail met nadere uitleg over de inzet van de iPads en Chromebooks. Ook krijgen alle kinderen dezelfde mail als hardcopy mee naar huis; we vragen namelijk om uw handtekening. Vriendelijk verzoek om e.e.a. zo vlot mogelijk te retourneren (dat kan natuurlijk ook via de mail: dgeel@elckerlyc.net).  

Lijnbaltoernooi

U ontving via de mail een uitnodiging van de sportcommissie (en uw kind op papier) om deel te nemen aan het lijnbaltoernooi. Onze teams kunnen nog wel wat enthousiaste lijnballers gebruiken!

Creja

Rob Ferwerda, de vader van Jochum en Floris, verzorgt voor ons de techniek achter deze nieuwsbrief. Iedere week krijgen we van hem een overzicht van de lezersaantallen; die stemmen ons vrolijk! Na een aantal lessen over het WWF besloten de kinderen van group 4 een bakesale te organiseren. De olifanten- en panda-cupcakes vonden gretig aftrek!