Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 20-  26 januari 2018

Agenda:  
29 jan - 2 feb: toetsweek
31 jan: inspiratie-avond 3
6 februari: afname NIO
24 feb-4 maart: voorjaarsvakantie

Firedrill

Van de week voerde de school weer een brandoefening uit: voor nieuwe leerlingen even wennen maar voor de meesten inmiddels gesneden koek. Het voordeel van vaak oefenen is evident: alle kinderen en leerkrachten verlaten het gebouw kalm en efficient terwijl de BHV-ers alle ruimten controleren op eventuele achterblijvers. Binnen drie minuten was iedereen buiten om zich te verzamelen op het basketbalveld achter het schoolplein. Een volgende keer wordt er onaangekondigd geoefend!

Inspiratie-avond 3

Op woensdagavond 31 januari verzorgt juf Ilse de derde -en voorlopig laatste- inspiratieavond. Het thema deze avond is: 'Overleg binnen het gezin'. Aanvang is 19:00 uur en de afsluiting 21:30 uur. U bent van harte welkom!

Broertjes en zusjes

Elckerlyc mag zich al jaren verheugen in een zeer grote belangstelling; reden voor een fikse wachtlijst. Een broertje of zusje van een kind dat al op school zit krijgt voorrang bij plaatsing, alleen moet de school dan wel op de hoogte worden gesteld. Hebt u dus een peuter thuis die u te zijner tijd ook naar Elckerlyc wilt laten gaan laat dat de school dan zo tijdig mogelijk weten. Danielle Geel (administratrice) helpt u graag verder!

Paar Polo's

Op de tafel in de hal liggen de allerlaatste Elckerlyc-polo's. Kijk gerust of er misschien eentje in de maat van uw kind bij is!

Jochum leerde in de klas over de Wevervogel en diens bijzondere nest. Thuis maakte hij er eentje na!

NIO

Een groepje belangstellende ouders van kinderen in groep 8 was donderdagavond op school om te luisteren naar nadere uitleg over de NIO-toets die binnenkort wordt afgenomen. Behalve de bovenbouwleerkrachten was ook orthopedagoog Sarah Wilson beschikbaar voor het beantwoorden van alle vragen.

Near accident

At the beginning of the week we almost had a serious accident outside school. A car was parked on the crossing with its hazard lights on and dropped off a child roadside. As it is still dark in the morning, a passing car almost hit the child. Please remember parking is not allowed on the crossing, where the curbs are yellow or in front of another car. Please help us to keep our children safe when both arriving and leaving school. (picture not related).

Voorleesdagen

De jaarlijkse voorleesdagen zijn weer van start gegaan! Vanzelfsprekend leest u uw kind héél vaak voor; dat is immers 'Leuk&Gezellig' voor iedereen. Op school deden we de aftrap met het voorleesontbijt: door de hele school lazen oudere kinderen voor aan jongere-, vaak gezellig in pyjama en voorzien van een lekker groot kussen of knuffel...!

Héél....

....GRÓTE knuffels soms! En wié moet die dan weer dragen?

De schaaktoernooien zijn weer losgebarsten

Twee trotse Elckerlyc schaakteams mochten een welverdiende beker mee naar school nemen. Hartelijk Gefeliciteerd!

Group one is carrying out an experiment on 'WIND...!'

Technolab

De kleuters van Onderbouw 2 gingen naar het Technolab; daar viel weer van alles te ontdekken. Véél meer foto's vindt u in de App!

Vogeltelling

Morgen, zaterdag 27 januari is het weer zover: nationale Vogeltellingdag! Als u hier klikt vindt u alle informatie die u nodig hebt.