Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 31-  26 april 2018

Agenda:  
24 april: Bovenbouw gaat naar het Archeon
25 april: Mufterdag
26 april: Schoolreisje Middenbouw 1 en 2
27 april: Koningsdag, alle kinderen vrij.
28 april t/m 13 mei: meivakantie

Zelf 'Slime' maken? Soms zit het dan onbedoeld ergens waar het niet hoort ;-)

Mufterdag

Op Mufterdag (een samentrekking van 'meester- en juffendag') zijn alle leerkrachten van de bovenbouw tegelijkertijd jarig. Dit jaar viel deze bijzondere dag op woensdag 25 april. Alle bovenbouwers konden kiezen uit leuke activiteiten, waaronder cupcakes versieren en Echt Slime maken! Veel was door de kinderen zelf georganiseerd, de feestdag verliep daardoor heel gezellig en zonder een wanklank. Véél meer foto's vindt u in onze App!

Teddybear

(...er bleken toch een paar foto's van het Teddybear-hospital evenement te zijn. U ziet ze hierboven). 

Juf Heleen

...Het schooljaar was in september nog maar nauwelijks begonnen toen juf Heleen op een trap in een winkel een heel lelijke val maakte. Zij brak haar been op een ongelukkige manier en is tot kort geleden druk geweest met revalideren. Na de meivakantie mag ze het weer kalmpjes aan gaan proberen. We zijn blij dat ze de kinderen van de bovenbouw dan weer kan gaan begeleiden! Graag willen we meester Ben en juf Inge -die haar in de afgelopen acht maanden vervingen- hartelijk bedanken voor hun fantastische hulp!

Opeten wat je zelf kweekt?

De kleuters van OB2 hebben heerlijk gesmikkeld van toastjes met smeerkaas en superverse sterrekers: zelfgekweekte namelijk! Zelfs de kinderen die bij het zien van 'groen' op een bordje meestal hard weglopen vonden het heerlijk!

Sven en z'n vrienden volleybalden. Hieronder legt hij uit!

Sven volleybalt

(ingezonden: ) Ik, Sven Kleibergen heb vorige week zaterdag een beker gewonnen. Met drie andere jongens: twee ook van deze school: Leonardo, Mateo en Axel. We hebben de beker gewonnen met volleybal niveau zes. En nu mogen we naar het Nederlands gesloten kampioenschap!

Koningsquiz

Ter gelegenheid van Koningsdag organiseerden juf Margo en juf Lidewijde (die Nederlandse taal en -cultuur geven aan de kinderen van de internationale afdeling) een quiz. Kinderen van beide afdelingen maakten in gemengde teams een leuke en leerzame quiz door gebruik te maken van 'KAHOOT'. Hilarisch, want ieders uitslagen waren meteen op het grote scherm te zien! 

Schoolreis middenbouw

Vandaag zijn de kinderen van de middenbouw op schoolreis. In de App vindt u -na terugkomst- nog veel meer foto's!

Hoofdluis

...vanuit de onderbouw bereiken ons berichten dat er in verschillende gezinnen hoofdluis aan is komen wandelen. Via broertje, zusje en vriendjes verspreiden ze zich razendsnel. Vriendelijk verzoek om ook in de komende weken goed te blijven kammen. Op voorhand dank voor uw medewerking!

Interview meester Jon

(ingezonden: ) Meester Jon is een erg grappige en aardige meester. Hij geeft erg veel om ons. Hij besloot al snel om te beginnen met les te geven namelijk in 2000. Hij is niet zo erg van het shoppen, maar als hij gaat shoppen gaat hij liefst naar de C&A. Vroeger had hij graag profvoetballer willen worden bij de club Ajax. Hij kreeg het advies vwo en ging naar het gymnasium. Hij heeft twee kinderen, twee meiden namelijk: Rosa (18) Sophie (20). In de zomer zwemt hij het liefst en in de winter wandelt hij graag. Zijn favoriete hobby´s zijn muziek maken, reisjes maken naar steden zoals: Amsterdam, Rotterdam en ook in andere, onder andere in Londen want daar gaat hij binnenkort met zijn oudste dochter heen. Een doel is dat hij ouder wilt worden dan zijn vader is geworden. Als meester Jon ooit 1 miljoen euro zou winnen, dan zou hij een kwart weggeven aan mensen die dat nodig hebben,en van de andere drie kwart zou hij een deel aan zijn kinderen geven en het andere deel aan een mooi huis besteden ( het huis zou gewoon in Nederland staan). Hij is elk jaar weer trots op groep 8 en natuurlijk de andere kinderen maar, wat groep 8 elk jaar weer organiseert vind hij erg leuk en knap dat ze dat  goed hebben gedaan. Hij houdt erg van Italiaans eten zoals: pasta, mooi vlees en lekkere groente. Hij vindt de voordelen van zijn werk dat hij elke dag met super aardige en gezellig mensen kan zijn. Nadeel is dat hij altijd scherp moet blijven. Waar meester Jon het meest trots op is dat de kinderen bijna altijd aardig en leuk tegen elkaar doen. Minst trots op heeft hij eigenlijk niet. Ons interview vond hij super leuk en interessant, hij vond ook dat wij leuke en goede vragen hadden. (Gemaakt door: Sena Hamulic en Miranda Papadimitriou).

Fijne meivakantie!

Van vrijdag 27 april tot en met zondag 13 mei is de school gesloten vanwege de meivakantie. Op de veertiende mei verwachten we iedereen weer terug op school voor het laatste semester. We wensen u een fijne meivakantie toe!

...laat die Koningsdag maar komen!