Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 24
24 maart 2016

In dit nummer:
1. Paasontbijt
2. Judotoernooi
3. Trakteren
4. Wheely's
5. Zomerfeest 2016
6. IEP

Agenda:
20 maart: deadline inschrijven korfbaltoernooi.
25 t/m 28 maart: Paasweekeinde.
7 april: verkeersexamen groep 7.
13 april: korfbaltoernooi.
19 en 20 april: IEP-toets
22 april: Koningsspelen.
11 mei: voetbaltoern. groep 2, 7 en 8.
18 mei: voetbaltoernooi jongens groep 4 en 6, meisjes groep 4, 5 en 6.

Héérlijk...

...zo'n paasontbijtje!

Eric...

...nam onder andere heerlijke flensjes mee.

en Benthe en Aidan...

...hebben reuzen-trek!

Van Nutella...

...lust je eigenlijk altijd méér!

Sophie:

'm'n vader fotografeert me óók altijd onder het eten!'

Lékker hoor, die boterhammen,

...maar dat harde gele in de de binnenkant van dat ei lust ik niet!

Paasweekeinde

Van (Goede) Vrijdag tot en met (tweede Paas)maandag is de school gesloten. We wensen u een fijn Paasweekeinde toe!

Veel extra sport

Hierboven zie je foto's van een aantal verschillende extra sportactiviteiten waar de kinderen zich in de afgelopen weken voor in konden schrijven. Er werd gekorfbald, er was een beachvolleybalclinic en op het schoolplein konden -vanwege groot succes- de Gauswheels nog een keer worden bereden!

Traktatie klein en gezond

Elckerlyc wordt bezocht door ruim driehonderd kinderen, dat betekent dat er bijna iedere dag wel iemand jarig is. Ongetwijfeld herinnert u zich ook dat je verjaardag vieren op school tot de hoogtepunten van het jaar behoorde: uitdelen aan je klasgenoten en dan de hele school rond. Deze mooie traditie houden we graag in ere en het trakteren op snoep is -zoals op andere scholen wel eens voorkomt- niet verboden. Toch willen we u vragen om de traktatie bescheiden van omvang te houden, en liefst zo gezond als mogelijk. Traktatie-ideetjes vindt u via de knop hieronder!

Meer lezen

Schoenen met wieltjes

Ze bestaan al een tijdje maar nu lijkt het toch een nieuwe rage te worden: schoenen met een wieltje in de hak. Als je er slim op balanceert kun je er na een flinke afzet een heel eind op rollen. Onbedoeld bij-effect is echter de regelmatig voorkomende 'dreun op het achterhoofd': als je de techniek niet goed beheerst val je namelijk met een reuzensmak achterover. Ook bovenaan een trap zijn ze erg gevaarlijk. Om deze redenen zijn ze vanaf vandaag dus niet meer toegestaan.

Meer lezen

Zomerfeest

Aan het eind van dit schooljaar willen we weer een leuk zomerfeest voor de kinderen organiseren, met hapjes en drankjes en allerlei leuke activiteiten. We hopen natuurlijk op goed weer zodat we buiten samen een plezierige afsluiting kunnen hebben! Binnenkort start een werkgroepje, bestaande uit leerkrachten, met de eerste voorbereidingen. De vorige keer dat we dit feest organiseerden waren er verschillende ouders die achteraf verteleden dat ze graag hadden mee-georganiseerd. U bent dus bij dezen uitgenodigd om zitting te nemen in de feestcommissie. Een mailtje aan info@elckerlyc.net volstaat!

IEP

De eindtoets voor de leerlingen van groep 8 (...Elckerlyc koos voor de 'IEP' toets...) valt op 19 en 20 april a.s. Zorg dus dat uw kind dan goed is uitgerust. Het schijnt dat knoflook en groene thee de concentratie bevorderen!

...Vanzelfsprekend waren ook de Paashaas en haar moeder present...!