Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 13 - 24 november 2017

Agenda:  
5 december: Sinterklaas
21 december: Kerstdiner
23 december: aanvang kerstvakantie

Shhh!

You may have noticed recently that we have photos of some of our pupils displayed along the corridors and in the aula, too. The canvasses show children with their finger to their lips and are part of our 'shhh' campaign. We're all working towards creating a calm atmosphere along the corridors and the photos remind us to be a bit quieter. It's a work in progress!

Sinterklaas is weer aangekomen in Nederland...

...en we hopen natuurlijk van harte dat hij een bezoekje aan Elckerlyc gaat afleggen! Op 5 december bent u van harte welkom om mee te zingen, met een hart dat vol verwachting klopt. We verwachten dat de Sint Pieten bij zich zal hebben in dezelfde kleuren als op Pakjesboot 12. De volgende dag, op 6 december, is de traditionele inloop: de school gaat op de normale tijd van start maar inlopen kan tot 09.30 uur.

...kom je samen met Anita een workshop kerstcupcakes geven, lopen alle kinderen (net als thuis) na afloop gewoon gezellig weg ;-) 
...en wié staat de boel dan weer op te ruimen...?

Inspiratie, deel 2

Na een succesvolle eerste inspiratieavond rond het thema luisteren willen wij u graag een tweede avond uitnodigen. Dit zal een oefenavond zijn, waarop u zelf aan de slag kunt gaan met actief luisteren.  Met behulp van oefeningen, rollenspel en voorbeelden zullen we ons verder verdiepen in deze vaardigheid. Ook zullen we een eerste stap zetten in het confronteren bij ongewenst gedrag van kinderen.  Omdat de decembermaand een drukke maand is ontving u van ons een mini-enquête ter inventarisatie van een voorkeursdatum. Ook als u de eerste avond niet in de gelegenheid was om te komen maar wel belangstelling heeft, bent u van harte welkom. Stuur in dat geval een mail naar inievaart@elckerlyc.net. Dan krijgt u wat documentatie over de eerste avond zodat u in grote lijnen weet wat er besproken is.

Een berichtje van de rector

'Op welke middelbare school komt het kind goed tot zijn recht? Wij zijn ervan overtuigd dat ons onderwijs een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van uw kind. Wij willen u als ouders  dan ook graag vertellen over onze school, welke vakken een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw kind en zorgen voor een optimale voorbereiding op hun examen. Daarom willen we u als ouders en/of verzorgers van harte uitnodigen voor de voorlichtingsavond op donderdag 30 november op het Marecollege Leiden. De avond start om 19.30 en duurt tot 20.30. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.15Met vriendelijke groet, Elard Pijnaken, Rector Marecollege'.

Pregymproefjes

We hebben vandaag proefjes gedaan met statische elektriciteit. Het doel was om alle proeven te maken. Proef 2, de aantrekkelijke ballon, ging heel goed. Door een ballon over onze hoofden te wrijven, konden we papier aantrekken en een waterstraal afbuigen. Dat komt doordat de ballon negatief geladen was maar het water en het papier waren positief geladen. We lieten ook een blikje over de tafel rollen door de ballon ernaast te houden. Dat komt ook doordat de ballon negatief geladen was en het blikje positief  De andere proefjes lukten niet heel goed. Door: Mika, Wouter, Gijs, Hidde, Demi, Victor, Miranda en Julia.