Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 23-  23 februari 2018

Agenda:  
23 feb: studiedag Nederlandse afdeling, alle Nl. leerlingen vrij
24 feb-4 maart: voorjaarsvakantie
12 t/m 23 maart: Schoolprojectweken
29 maart: Paasontbijt
30 maart / 2 april: Paasweekeinde

Een fijne voorjaarsvakantie gewenst!

Lentekriebels

Op 21 maart begint de lente, het jaargetijde van nieuw leven. Kinderen zijn vaak geboeid door de geboorte van kuikentjes, lammetjes en baby’tjes. Maar hoe groeit een baby in de buik? Wat is verliefdheid? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes? De lente is het moment om aandacht te besteden aan deze en andere vragen over relaties en seksualiteit. Daarom organiseren wij in de week van 3 april 2018 “De week van de lentekriebels”. Tijdens deze week zijn er activiteiten voor alle groepen op school. Tevens is er in het kader van dit project een brochure verkrijgbaar met de titel ‘Praten met je kind over relaties en seksualiteit’ Deze vindt u in de aula op de aandachtstafel.  Mocht u nog vragen hebben kunt u terecht bij de groepsleerkracht.

Commotion in the Ocean

Op 12 maart starten onze jaarlijkse projectweken; u ontving hierover een mail. Het leven in de oceanen staat dit jaar extra in de belangstelling. We openen het schoolproject altijd centraal, alle leerlingen komen dan bij elkaar in de aula. We grijpen deze gelegenheid tevens aan om ons mooie nieuwe presentatiesysteem in te wijden! 

Gaat u in de komende week schaatsen? De leukste schaatsfoto's plaatsen we graag in de volgende nieuwsbrief!

Chinese New Year

Het Chinese jaar Huangdi 4715, het Jaar van de Hond, begon afgelopen vrijdag, 16 februari. Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of Lentefeest, is de belangrijkste van de Chinese feestdagen. Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Dit feest wordt gevierd door vrijwel geheel Azië - en overal waar een duidelijke Chinese bevolkingsgroep zich gevestigd heeft. Op onze school zorgt juf Angie (group zero) er altijd voor dat deze dag niet onopgemerkt voorbijgaat. Ze trakteert al haar collega's dan op zelfgemaakte dumplings. Op de foto zie je de kinderen van group zero aan het werk: ook zij maakten heerlijke verse dumplings die ze daarna natuurlijk ook mochten opeten!

Broertjes en zusjes

Elckerlyc mag zich al jaren verheugen in een zeer grote belangstelling; reden voor een fikse wachtlijst. Een broertje of zusje van een kind dat al op school zit krijgt voorrang bij plaatsing, alleen moet de school dan wel op de hoogte worden gesteld. Hebt u dus een peuter thuis die u te zijner tijd ook naar Elckerlyc wilt laten gaan laat dat de school dan zo tijdig mogelijk weten. Danielle Geel (administratrice) helpt u graag verder!