Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 37 - 22 juni 2018

Agenda:  
29 juni: Zomerfeest
5 juli:
Afscheidsmusical groep 8
12 juli: Schoolreisje Onderbouwgroepen
9 juli:
Stoeltjesdag
13 juli:
laatste schooldag

...De achtstegroepers organiseerden van de week een pop-up restaurant voor hun ouders en hun leerkrachten. Een wel héél originele manier om 'dankjewel & tot ziens' te zeggen!

Zomerfeest 1

Precies over een week (op vrijdag 29 juni) organiseert Elckerlyc weer het reuze gezellige zomerfeest; zo tussen 17:00 en 19:00 uur. Naast allerlei bekende spelletjes zijn er dit jaar ook allerlei nieuwe activiteiten! Bovendien zullen alle kinderen met hun klas een optreden verzorgen dus uw aanwezigheid zal zéér op prijs worden gesteld. Vanzelfsprekend zijn er lekkere hapjes en drankjes!

Zomerfeest 2

Heel veel kinderen vinden het reuzeleuk om tijdens het zomerfeest hun gezicht te laten schminken. Ook dit jaar stond het schminken daarom weer op het programma. Kortgeleden werd echter bekend dat enkele kinderen in de onderbouw last hebben van impetigo (krentenbaard). Dit is een onschuldige maar wel besmettelijke aandoening die zich via het schminken heel makkelijk zou kunnen verspreiden. De feestcommissie heeft daarom besloten om in plaats van het schminken een vervangende activiteit te organiseren die mínstens even leuk is! (Meldde u zich dus aan als 'face painter' dan wordt u nog steeds ingezet maar in een iets afwijkende activiteit!)

...in een hoekje

Op vrijdag is juf Dominque er als extraatje voor kinderen in de onderbouw. Ze zoekt dan vaak een gezellig hoekje op in de school om samen met één van de kinderen (Roisin op deze foto) iets Heel Erg Moeilijks te oefenen!

Op Safari!

Eerst knutselen de kinderen van group zero een verrekijker. Daarna schilderen ze dieren uit de jungle. Hun juffen verstoppen die dan op allerlei plekken in het Elckerlyc Regenwoud. Vervolgens gaan de kleuters op safari! 

Gitaarconcert

Een jaar geleden ontving Elckerlyc een speciale subsidie waarmee extra muziekles kon worden georganiseerd. Zo schafte de school dertig gitaren aan en mochten de kinderen van group seven daar onder leiding van een gitaardocent mee aan de slag! Hiernaast ziet u hoe ze van de week voor hun ouders hebben opgetreden. Dat het een goed geslaagd concert was bleek wel uit het feit dat een enkele ouder héél zachtjes uit volle borst durfde mee te zingen... ;-) 

Panel?

(ingezonden: ) Bij WPG Kindermedia maken we met veel liefde de mooiste kinderboeken, films en spellen. Dolfje Weerwolfje, Mees Kees, De Gorgels, Kikker en Pippi Langkous, ze komen allemaal uit onze stal! Voor een kinderboekenuitgeverij is het natuurlijk erg belangrijk om te weten wat kinderen bezighoudt en wat zij van onze boeken en andere producten vinden. Daarom gaan we in schooljaar 2018-2019 werken met een Kinderpanel. We zoeken kinderen tussen de 7 en 12 jaar die het leuk vinden om gloednieuwe boeken als eerste te lezen en ons te vertellen wat ze hier van vinden (en daarbij geen blad voor de mond nemen!), om mee te denken over nieuwe producten en diensten voor kinderen en om mee te doen aan ‘doelgroeponderzoeken’, bijvoorbeeld over mediagebruik of vrijetijdsbesteding. Kijk hier voor meer informatie, of om je kind aan te melden! (Susan Brooijmans, moeder van Julia).

...Bij deze nieuwsbrief ontvangt u een mini-enquete van ons Kriebelteam. Invullen duurt 5 seconden!

Biliothecaris/-esse gezocht

In het nieuwe schooljaar gaan twee van onze onbezoldigde bibliothcaresses aan hun stutten trekken. Er ontstaat daarom een vacature op de woensdag- en maandagochtend. Hebt u een half uurtje over (0830-0900 uur) en wilt u dan tientallen kinderen blij maken met een nieuw boek neemt u dan gerust even contact op met Marieke.

De traditionele Open Avond van de schooltuinen is dit jaar op woensdag 27 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom, familie, buren en vrienden...!