Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 28
22 april 2016

In dit nummer:
1. Wandel4daagse
2. Koningsspelen
3. Jonge Dieren
4. Boomstammen
5. DumplingsAgenda:
22 april: Koningsspelen.
23 april/8 mei: meivakantie
11 mei: voetbaltoern. groep 2, 7 en 8.
18 mei: voetbaltoernooi jongens groep 4 en 6, meisjes groep 4, 5 en 6.
30 mei: schoolreisje OB en MB
6, 7, 8, 9 juni: wandelvierdaagse

Avondwandel 4daagse

Op 6, 7, 8 en 9 juni kunt u weer meedoen aan de Leiderdorpse wandelvierdaagse. Traditiegetrouw doet ook altijd een groot aantal kinderen van Elckerlyc mee aan deze leuke, gezellige en sportieve happening! Vanzelfsprekend is de belangrijkste reden om deel te nemen de prachtige bronzen, zilveren of gouden medaille maar niet vergeten mag worden dat er ook altijd een leuk cadeautje is te verdienen en dat er onderweg goed gezorgd wordt voor de inwendige mens...! Stimuleer uw kind om mee te wandelen: het wordt lekker weer en gegarandeerd gezellig. Er kan gekozen worden voor een afstand van vijf- of van tien kilometer (en voor de jongsten drie-, op twee avonden ipv vier). Intekenen kan na de meivakantie in de hal van de school.

Meer lezen

Veel extra sport

Hierboven zie je foto's van een aantal verschillende extra sportactiviteiten waar de kinderen zich in de afgelopen weken voor in konden schrijven. Er werd gekorfbald, er was een beachvolleybalclinic en op het schoolplein konden -vanwege groot succes- de Gauswheels nog een keer worden bereden!

Jonge dieren

De kinderen van de onderbouw wandelden van de week gezellig naar de kinderboerderij. Daar leerden ze van alles over boerderijdieren. Dat er ook een heleboel baby-dieren waren geboren maakte het bezoekje natuurlijk éxtra schattig!

Boomstammen

Op ons schoolplein staan TÜV gekeurde speelattributen; de losliggende boomstammen vallen daar helaas niet onder... We moeten ze dus van de veiligheidsinspecteur verwijderen. De eenvoudigste manier is om er een keer met tien man even de schouders onder te zetten. Tijdens het zomerfeest in juni (waar u natuurlijk ook bij bent om uw kind te zien optreden!) zullen we uw medewerking vragen om samen de stammen even buiten het hek in de groenstrook te leggen.

Dumplings

Miss Angie, één van de juffen van group zero, is wereldberoemd in Leiderdorp en omstreken vanwege haar overheerlijke dumplings. Regelmatig trakteert ze haar schoolcollega's op deze bijzondere Chinese lekkernij. Ze bereidt ze naar oud familierecept. Omdat er zo vaak naar gevraagd werd heeft ze besloten iedereen in de gelegenheid te stellen ze bij haar te bestellen. Een intekenlijstje hangt op het prikbord bij de ingang!

Lekker met z'n allen naar de kinderboerderij. En dan natuurlijk ook even een stukje rijden op de trekker...!