Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 48 - nummer 4 - 19 JULI 2019

Agenda:  

19 juli: Laatste schooldag
2 september: Eerste schooldag
11 september: Informatie-avond
12 september: Informatie-avond
3 oktober: Leidens Ontzet
17 en 18 oktober: Studiedagen MZH
19-27 oktober: Herfstvakantie 

Prettige vakantie!

Namens het personeel wensen we alle kinderen en ouders een hele fijne zomer toe. We kijken ernaar uit jullie allemaal in september weer veilig en gezond terug te zien en alles te horen over de  vakantie-avonturen.

Stoeltjesdag 2019

Op 15 juli jl. kwamen leerlingen hun nieuwe plek voor na de zomer uitproberen in de midden- en bovenbouw. Leerlingen die van groep 2 naar groep 3 gaan en die van groep 5 naar groep 6 verhuizen, krijgen volgend schooljaar een nieuwe leerkracht én een nieuwe plek. Ook kinderen die van andere scholen naar Elckerlyc komen waren aanwezig.

De onderbouw op avontuur

Op 4 juli gingen beide onderbouwgroepen met de bus naar avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Hier konden de kinderen, in kleine groepjes, onder begeleiding van hulpouders, bootje varen, ponyrijden, kinderspelen en kijken naar theater van Fien en Teun. Het was een zonnige dag met frietjes, ijs en vooral veel gezellige activiteiten met elkaar.

Musical groep 8

Op 11 juli jl. was het zover, de musical 'De Beer is Los' van groep 8 werd uitgevoerd in de aula van Visser 't Hooft Lyceum.  Met veel verve vertolkten de leerlingen hun toepasselijk gekozen karakters.  Na de voorstelling werd afscheid genomen van de leerlingen en nagepraat met de ouders.

Juffendag middenbouw

Op vrijdag 12 juli vierden de juffen van de middenbouw hun verjaardag met spelletjes en allerlei andere activiteiten. 

Afscheid juf Ilse

Toch wel een eind van een tijdperk. Juf Ilse heeft na 13 jaar afscheid genomen van Elckerlyc. De laatste periode gaf ze al les aan de Pabo en daar gaat ze zich nu helemaal op richten, zodat er nog meer goede meesters en juffen opgeleid worden. Afgelopen woensdag namen de kinderen en ouders afscheid en vrijdag collega's.

Afscheid juf Esther

Afgelopen woensdag 17 juli was de laatste dag van juf Esther in MB1. Oorspronkelijk gestart als vervanging tijdens het ouderschapsverlof van juf Lisa, heeft ze het jaar afgemaakt met een tijdelijke aanstelling.
"Het waren fijne woensdagen vol met kosmische lessen, museumverhalen en creatieve activiteiten. Ik heb veel geleerd van en met jullie kinderen! Ontzettend bedankt voor jullie afscheidscadeau (een bon die ik goed zal besteden!) en al die extra kaartjes, kunstwerken en lieve presentjes", aldus Esther.

Afscheid juf Saskia

Na acht jaar inzet op velerlei gebied bij Elckerlyc heeft juf Saskia besloten zich vanaf komend schooljaar volledig te richten op haar eigen bedrijf. 

De chromebook crew

Elke ochtend doen we de chromebooks en delen ze uit. Ook in de middag dan halen we ze op. De chromebooks doen we met plezier! Al is het soms lastig om na school de chromebooks te doen.  Soms hebben we er ook geen zin in. Maar wanneer we eenmaal bezig zijn valt het wel mee.  Soms is het wel een druk op je schouders om met al die chromebooks te lopen. Je twijfelt ook soms wel of je het kan. Dit jaar was een lang en zwaar jaar . Maar we konden altijd op onze invallers rekenen. De invallers deden niet moeilijk als we aan ze vroegen om te helpen. Ook was het na school ze bleven helpen. En ze gingen niet naar huis voor alles klaar was. De chromebook crew kon altijd wanneer er een afspraak was na school deden we het toch en moest Die afspraak maar wachten! Wij hopen dat het volgend jaar ook goed zal gaan!

De VakantiePas is er weer

Het is bijna zomervakantie, dus de VakantiePas is weer uitgedeeld in de klas. Hét paspoort voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, boordevol activiteiten met korting. De VakantiePas is goed voor € 300,- aan korting en bevat meer dan 80 (zomer)activiteiten in en om de stad. Met het thema ‘Talentenjacht’ kunnen kinderen hun (verborgen) talenten ontdekken. Is het muziek, sport, koken, dans of wetenschap? Verder is er het vertrouwde aanbod van onder meer musea, workshops, zwembaden, pretparken en een gratis ijsje of pannenkoek. Als de kinderen 5 activiteiten hebben gedaan, kunnen ze in de bibliotheek een VakantiepasMedaille ophalen. 

Naast de kortingen en zelfs gratis activiteiten, zijn er ook flinke prijzen te verdienen. De hoofdprijs is een (slaap)weekend Duinrell en het Tikibad voor 4 personen. Alle activiteiten staan vanaf 8 juli ook op www.vakantiepas.nl. Daar vindt u ook alles over eventuele wijzigingen, prijsvragen én extra activiteiten die niet in de ‘papieren’ VakantiePas staan.

Doppen voor geleidehonden

Bij Elckerlyc willen we onze steun betuigen aan de KNGF Geleidehonden. Er is een eenvoudige manier om dit zonder kosten te doen en die maar een paar minuten tijd neemt! Vanaf september plaatsen we een verzamelbox voor de plastic doppen van flessen, melkkartons, sapkartons, potten, containers, wasvloeistof enz in de aula. We brengen de doppen naar een depot wanneer we genoeg hebben.
U bent nu al van harte welkom om thuis doppen te verzamelen, om ze dan na de zomervakantie in de box in de aula te doen.
Bij voorbaat dank voor uw steun. Voor meer informatie: de KNGF-website.