Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 32 - 18 mei 2018

Agenda:  
21 mei: tweede pinksterdag, school gesloten.
4 t/m 7 juni:
wandelvierdaagse
5 juni: Verkeersexamen groep 7
29 juni: Zomerfeest
5 juli:
Afscheidsmusical groep 8
9 juli:
Stoeltjesdag
13 juli:
laatste schooldag

De schooldokter kwam langs voor de kinderen van groep 7. Een oogmeting hoort daarbij!

Kabouterpad

De kinderen van OB2 wandelden samen met juf Marian en een heleboel papa's en mama's het kabouterpad. Een héél gezellige manier om veel over de natuur te leren! 

WANDELVIERDAAGSE

In de afgelopen week ontving u een mailbericht over de aanstaande wandelvierdaagse. Rob en Marieke (...de marsleiders) pakken het dit jaar heel modern aan: inschrijven en sfeerproeven via een linkje!

Juf Joy, Group six

(ingezonden: ) Juf Joy is een creatieve en zorgzame juf. Haar leerlingen vinden het fijn om haar als juf te hebben. Als ze ooit moeder zou worden, dan zou ze het liefst twee jongens en twee meisjes willen. Als ze ooit  1 miljoen euro zou winnen dan zou ze een huis kopen met land en een paard om op te rijden, en dan met lekker weer het liefst buitenritten maken.( Ook al heeft ze het geld blijft ze les geven) Ze is oorspronkelijk niet helemaal Nederlands ze heeft namelijk haar eerste vier jaar in Engeland gewoond, in de stad Birmingham. Ze was niet echt een feestbeest ze bleef liever thuis zitten op de bank met de tv aan en een lekker kopje thee er bij.  Ze heeft 1 broer (28), een stiefzusje (8) en een halfbroertje van een paar maanden. Ze is 18 april jarig dus vergeet haar  niet te feliciteren. In de winter vindt ze het leuk om te tekenen, schilderen, piano spelen en zingen. Toen ze klein was wilde ze graag advocaat worden. Ze was erg blij toen ze afstudeerde bij de pabo. Ze shopt graag bij de Zalando, WE en de Top Vintage. Haar lievelings eten is fish en chips. In de toekomst wil ze graag verder studeren in onder andere onderwijs vorming. Een land waar ze graag naar toe gaat is Zweden omdat haar broer en haar neefje daar wonen en ze vindt het ook gewoon een super leuk en mooi land. In groep 7 hadden ze de directeur als meester en ze had plotseling met haar vriendinnetje de slappe lach en dat ging fout…. Daarna heeft ze haar lach goed in gehouden want ze werd er daarna nooit meer uit gestuurd (super goed!). Ze is erg geïnteresseerd in musea en in films over de tweede Wereldoorlog (WO2).
Hopelijk heeft u iets nieuws geleerd over juf Joy. (Gemaakt door: Sena Hamulic en Miranda Papadimitriou).

Praktisch Verkeersexamen

(ingezonden: ) Het praktische verkeersexamen voor de kinderen van groep 7 vindt dit jaar plaats op dinsdag 5 juni 2018. Wij zijn leerlingen van de opleiding D&P van het Da Vinci College Lammenschans en organiseren dit jaar weer het verkeersexamen. Wilt u zorgen dat uw kind op dinsdag 5 juni 2018 op de fiets naar school komt. Voorafgaand aan het verkeersexamen is er een fietscontrole. Uw zoon/dochter mag alleen deelnemen aan dit examen indien de fiets in orde is. Denk dus aan de remmen, de bel, reflector in de trappers, geen losse spaken, zadel en stuur zitten goed vast, geen losse handvatten. Het licht wordt ook gecontroleerd maar als dat kapot is telt het niet mee. 

Valentijn uit OB1 speelt samen met zijn hele gezin mee in een reclamefilmpje. Hier kun je het bekijken!

Zinloos geweld

(Ingezonden door BB2)  'Linde moest voor een opdracht een reclamespotje maken, en ze mocht ook mensen mee  laten doen. Het moest gaan over zinloos geweld. Daarom hebben we het gedaan over zinloos geweld en homoseksualiteit. Daarmee willen we laten zien dat het niet uitmaakt op welk geslacht je valt, als je maar gelukkig bent! En ook willen we duidelijk maken dat het niet kan dat je daarom iemand in elkaar slaat, want dat komt voor. We vonden het belangrijk dat er ook aandacht is voor vrouwen die op elkaar vallen, omdat het heel vaak over mannen gaat hebben we het nu over vrouwen gedaan. De hoofdrolspelers: Amy: Leuk dat ik er ook in mocht spelen, en heb geleerd dat het belangrijk is om elkaar te respecteren zoals je bent. je moet doen waar je blij van wordt. En daar hebben we respect voor! Linde: het is natuurlijk een best heftig onderwerp, maar toch leuk om te maken. Ik heb er ook veel van geleerd en weet dat het niet oke is als je iemand beoordeeld op welk geslacht diegene valt. Je moet doen wat je zelf wil, en je moet dat gewoon vrij kunnen doen. Gelukkig kan dat in dit land. Madelief: ik vond het leuk en interessant om dit te spelen, het is best heftig dat mensen gepest worden omdat ze op iemand van hetzelfde geslacht vallen. Ik hoop dat als mensen dit filmpje zien, dat ze stoppen met pesten en iedereen moeten respecteren om wie hij/zij is…. Victor: Ik vond het leuk en goed dat we reclame maakten tegen zinloos geweld. en ik vond het leuk om te acteren. Senn: Ik vond het leuk om mee te doen. en het was een goed idee om actie te voeren. Ik hoop dat dit ooit een reclame wordt want dan begrijpen de pesters het ook. Ik vind dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en dat ze niet in elkaar geslagen worden al ze over straat lopen. Ik wil ook Linde bedanken voor het editen van het filmpje'.

Bouwthema

De kleuters hebben een bijzondere belangstelling opgewekt voor 'bouwen en gebouwen'.  Er wordt nu dus gekeken naar hoe de mensen door de eeuwen heen geleefd en gewoond hebben! Met boeken, filmpjes en powerpoints komt het wonen in de prehistorie tot aan onze eeuw tot leven, maar het mooist wordt het natuurlijk pas als je zelf aan de slag kunt! Uit een blok mergel werd dus een grot mét grottekeningen tevoorschijn getoverd en ook verscheen de basisvorm van een tent. Meer foto's hieronder!