Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 34
17 juni 2016

In dit nummer:
1. Geboren...!
2. Op Tijd aub
3. Zomerfeest
4. (K)auw
5. Opening minibiebs
6. weekje vertraging
7. Beloningsbowling

Agenda:
17 juni: officiële opening mini-biebs
24 juni: zomerfeest
28 juni: Musical schoolverlaters International School
30 juni: Musical schoolverlaters montessorischool.
8 juli: de zomervakantie start om 11:45 uur.

Geboren!

Isa Jasmijn Fokké is op 15 juni geboren als de dochter van juf Jeanette en pappa Gerald. Ze weegt 2390 gram en alles is goed met haar (..en ook met haar mamma). Vindt u het leuk om een kaartje te sturen? Haar adres is Resedastraat 1, 2351 PM Leiderdorp.

Op tijd alstublieft...

Het schooljaar loopt tegen het eind maar we proberen toch het dagelijkse ritme er zo goed mogelijk in te houden. Graag herinneren we u daarom nog een keer aan de aanvangstijden: het schoolplein is geopend vanaf 08.00 uur. De schooldeur gaat open om 08.15 uur. Omdat we de lessen om 08.30 uur willen starten verwachten we dat de ouders de klassen uiterlijk om 08.25 uur verlaten. De schooldag is afgelopen om 14.45 uur (m.u.v. woensdagen en vrijdagen). Na schooltijd spelen op het schoolplein kan alleen onder uw toezicht; het personeel van de school heeft dan andere werkzaamheden. HGartelijk dank voor uw medewerking!

Zomerfeest 24 juni

Op 24 juni, tussen 1700 en 1900 uur, wensen we u graag een fijne zomervakantie toe. Alle klassen verzorgen een optreden, er zijn heel veel leuke spelletjes en er is genoeg te eten en te drinken. (Wilt u participeren en een half uurtje schminken, een springkussen beheren of worst tussen een broodje stoppen? U maakt in één klap honderden nieuwe vrienden ;-) ! Aanmelden kan via de leerkacht van uw kind).

(K)auw!

(ingezonden: ) Matthew en Rens hadden een jonkie van een kauw gevonden die uit zijn nest was gevallen. Ze vonden het kleine beestje in het park waar wij in de grote pauze soms spelen. Ze haalden juf Nienke erbij en zeiden dat ze hem hadden gevonden. Ze belde de dierenambulance. Iederen zei van: 'Wat is er?', 'Waarom doen jullie dat?'. We gingen met een krat met z'n drieën naar het park om het beestje op te halen. In de klas praatten we er steeds over door. Toen de dierenambulance er was zei hij: 'Het is beter voor de kauw om hem weer terug te zetten op z'n plek en de natuur z'n gang te laten gaan.' Ik en Matthew zetten toen de kauw weer terug op de plek waar hij was gevonden. Dat was beter voor de kauw. Groetjes van Aafje Janssen en Matthew Vrijbloed.

Opening minibiebs

Op vrijdagochtend 17 juni, om 11.00 uur (en onder grote belangstelling van veel kinderen) heeft wethouder Jef Gardeniers de twee minibiebs geopend. Er is er één voor kinderboeken en één voor volwassenen. Iedereen mag er gratis gebruik van maken: haal je er een boek uit dan moet je ook een boek terugleggen. Zo wisselt de collectie steeds! Nadat de wethouder de eerste twee boeken cadeau deed hebben ook alle kinderen een boek gedoneerd. Het linkerkastje is bedoeld voor kinderboeken; rechts voor volwassenen. Buurvrouw Lily Zandstra nam het initiatief, Elckerlyc en de gemeente Leiderdorp financierden, de vader van Jasper schilderde en installeerde. De kastjes zijn gemaakt door een instelling die ex-gedetineerden weer werkervaring laat opdoen. We hopen dat velen er met veel plezier gebruik van gaan maken!

Weekje vertraging

Juf Lisa heeft een naar virusje te pakken: ook toen ze dacht dat het wel weer ging kreeg het haar toch weer te pakken. We verwachten haar na het weekend weer terug, maar het schrijven van de rapporten van de kinderen heeft door haar ziekzijn wel vertraging opgeopen. Ze gaat ze zo spoedig mogelijk aan de kinderen overhandigen maar houdt u dus rekening met een weekje vertraging! dolor....Na een week hard werken aan de CITO-entréetoets was er tijd voor ontspanning: met z'n allen naar de bowling. Het was natuurlijk héél gezellig en maar een klein beetje zielig voor een bepaalde meester die niet één keer een spare of een strike gooide...