Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 12 - 17 november 2017

Agenda:  
5 december: Sinterklaas
21 december: Kerstdiner
23 december: aanvang kerstvakantie

Pakjes!

Op zaterdag 18 november komt –hopen we!- Sinterklaas weer aan in Nederland. Om de Goedheiligman een beetje op weg te helpen was een flink aantal hulpjes vrijdagochtend druk bezig alvast cadeautjes voor hem in te pakken. Maandag ziet het er daarom vast een beetje anders uit in school, al blijft het natuurlijk altijd een beetje een gok met de Rommelpiet in de buurt…

Gele Streep

Graag herinneren we iedereen nog een keer aan de betekenis van een gele streep op de stoeprand: er mag dan niet geparkeerd worden, en zelfs niet gestopt. Oók niet voor ‘heel even’.  Andere auto’s gaan dan namelijk om u heen, komen op de verkeerde weghelft terecht en brengen dan overstekende kinderen in gevaar. Gebruik de gele streep dus NIET als een ‘Kiss and Ride’. Echt: een klein stukje verderop in de straat (vooral in de woonerven aan de rechterkant) is altijd een parkeerplekje te vinden!

Groups 3 and 4 wanted to know a bit more about ‘elec-trickety’; a good reason for some of you to come to school and explain them about the principles of circuits and and how not to make them (too) short ;-)

Vakleerkrachten

Op vaste tijden in het schooljaar wordt u uitgenodigd voor een vijftienminutengesprekje met de leerkracht van uw kind. We kunnen ons voorstellen dat u echter soms ook de behoefte hebt om een vakleerkracht te spreken, bijvoorbeeld over de muzieklessen (met juf Nellie), de lessen in Engels of Spaans of de gymlessen. Graag maken zij met u –desgewenst- een individuele afspraak.

Afspraak maken

Vriendelijk verzoek: bij de aanvang van de schooldag wil de leerkracht zo snel mogelijk met de leerlingen aan het werk. Er is om die reden dan ook geen tijd om met u te overleggen. Een korte mededeling kan, maar voor overleg maakt u met hem of haar even een afspraak.

After School Club

Van de week was er een eerste bijeenkomst van de ‘after-school-club’; een groepje ouders dat samen na schooltijd leuke activiteiten voor kinderen wil organiseren. Binnenkort komen ze met plannen: houd deze nieuwsbrief dus in de gaten. (De groep bestaat nu nog voor 90 % uit ouders van de internationale afdeling; montessori-vaders en –moeders zijn dus van harte welkom!)