Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 50 - nummer 3 - 17 DECEMBER 2020

Agenda:  

19 december - 3 januari: Kerstvakantie
4-15 januari: Online en noodopvang
18 januari: Weer naar school (o.o.v.)

Abrupte kerst

Het traditionele kersdiner ging al niet door, de Glühwein ook al niet, als gevolg van de coronarichtlijnen. Het alternatief was een kerstontbijt op donderdagochtend.  En dan moeten de scholen ineens dicht vanaf woensdag. Het kerstontbijt is in allerlijl vervroegd naar de dinsdag. De kerstman is uit bed gebeld op de Noordpool en zo is dan toch de laatste lesdag van dit al bijzondere jaar ook bijzonder uitgepakt.
De noodopvang is inmiddels al gestart, evenals het online onderwijs. Nu is alleen weer de vraag of het straks toch maar voor een week is. We gaan het merken en houden jullie op de hoogte.
Voor nu wensen we jullie allen hele prettige feestdagen en een hele goede jaarwisseling!
Ronald Elward
Foto's van kerst staan in de schoolapp

Robotica voor de middenbouw

We gingen met de bus en nog een stukje lopen en toen kwamen bij een heel groot gebouw en natuurlijk een trap op maar dat maakte natuurlijk niks uit we kregen uitleg over robots als eerst gingen we op een iPad robots besturen daarna zelf een robot maken en toen gingen we zelf een weg maken voor een robot en toen gingen we alles aansluiten voor een robot en toen was ik zelf een robot en toen weer terug met te bus.
Ruben Meester
Bezoek Technolab op 1 december jl.
Meer foto's in de schoolapp

Love wins bij Elckerlyc

Afgelopen 11 december is er bij Elckerlyc enthousiast meegedaan aan Paarse Vrijdag om erbij stil te staan dat iedereen erbij hoort en iedereen gelijkwaardig is. Dit wordt - los van zo'n dag - actief onder de aandacht gebracht via Kwink in de Montessorischool en Jigsaw in de International School.

Samen muziek maken en zingen, de noodopvang leerlingen op 17 december, Montessori en IS samen. 

Jeugdtheaterplaats

KERSTTheater4daagse Wegens succes herhaald.
Thema (winter) FEEST.
Kom jij ook vier dagen lang in de kerstvakantie, acteren, zingen en dansen?
Dagen 27, 28, 29,30 december
Tijden 1 0.00 uur tot 14.00 uur
Locatie In het theater van de Sterrentuin, van Diepeningenlaan 1 1 0, 2352 KA Leiderdorp
Aanmelden: https://reserveren.theaterplaats.nl/reserveren/kersttheater4daagsen met de aangegeven leeftijd.

Introductiecursus tennis

We zitten allemaal veel thuis. Achter de PC, tablet, etcetera. Maar lekker sporten is voor kinderen erg belangrijk! Daarom bieden tennisclub LTC de Munnik en tennisschool Nossik/Versteeg een speciale introductiecursus tennis voor kinderen (Coranacursus) aan op het tennispark in Leiderdorp (Hoogmadeseweg). De cursus start op 11 januari 2021. Kijk op tennisschoolnossikversteeg.nl/mogelijkheden/corona-cursus/