Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 49 - nummer 1 - 16 JANUARI 2020

Agenda:  

20-29 januari: CITO toetsweken
22 januari: Start Nationale Voorleesdagen
30-31 januari: Staking, school gesloten
24-28 februari: Voorjaarsvakantie 

Na een spetterende Kerst 2019, zijn we het nieuwe decennium voortvarend begonnen! 

Nationale Voorleesdagen

Op woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Op dinsdag 21 januari luiden we op de inmiddels traditionele manier deze dagen in; namelijk met het voorlezen van enthousiaste bovenbouwers aan de leerlingen van groep 1 tot en met 5. De leerlingen nemen hun eigen kussens mee en mogen door de school heen een gezellig plekje kiezen waar ze gaan luisteren naar een spannend, grappig of mooi verhaal.
De kinderen mogen dus op dinsdag 21 januari een slaap-, lounge of ander kussen meenemen!

Registerdirecteur

Ronald Elward is sinds 16 december 2019 Registerdirecteur Onderwijs (RDO). Dit betekent dat hij geregistreerd staat in het Schoolleidersregister PO en voldoet aan de eisen die aan een schooldirecteur gesteld worden.

Het Schoolleidersregister PO is een beroepsregister voor schoolleiders in het primair onderwijs. Het Schoolleidersregister is een erkenning van de cruciale rol van schoolleiders voor de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast is het register in het leven geroepen om de beroepsgroep te versterken en verdere professionalisering te stimuleren. Om de vier jaar moeten schoolleiders zich herregistreren.

Lisette Jansen gestart

Mijn naam is Lisette Jansen, woonachtig in Leiderdorp, en ik ben moeder van de allerleukste zoon van 13 jaar en de allerleukste dochter van 12 jaar.  Tevens ben ik secretaris en medeoprichter van een Buurtvereniging en probeer ik samen met de andere bestuursleden mij in te zetten voor o.a. het bevorderen van de leefbaarheid in de buurt en het stimuleren van het buurtgevoel. 
Maandag 13 januari jl. was ‘mijn eerste schooldag’ op de Elckerlyc, waar ik gestart ben in de functie van administratief medewerker. Ik had er veel zin in, maar een nieuwe baan blijft natuurlijk altijd een beetje spannend. Ik hoop iedereen snel te leren kennen en snel mijn weg te kunnen vinden binnen de school. Maar dat gaat vast goedkomen! Ik ben aanwezig op maandag, woensdag en donderdag.

Nieuwe boom herinnert

Op 15 januari jl. is een nieuwe boom geplant op het schoolplein. Een plataan. De boom is een herinnering aan collega Angie Muir, die afgelopen oktober veel te vroeg overleden is. 

Boeken voor buiten

Onze buitenbibliotheek kan weer boeken gebruiken. Heeft u nog kinderboeken, dan kunt u deze in de bibliotheek plaatsen.

Samengestelde gezinnen

CJG Leiden organiseert op 4 februari a.s. de gratis themabijeenkomst ‘Samengestelde gezinnen’. De bijeenkomst is voor ouders die met hun kind(eren) een samengesteld gezin vormen of gaan vormen. Margarita Bernal, stiefcoach/relatietherapeut van Stiefgoed Leiden geeft tijdens deze avond informatie over het vinden van je weg als ouder in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin. Meer informatie hier