In dit nummer:
1. Mobiele telefoons
2. Uitslag Poll 1
3. Schoolreis
4. Mufterdag
5. Knalfeest
6. Peiling
Agenda:
19 en 20 april: IEP-toets
22 april: Koningsspelen.
23 april/8 mei: meivakantie
11 mei: voetbaltoern. groep 2, 7 en 8.
18 mei: voetbaltoernooi jongens groep 4 en 6, meisjes groep 4, 5 en 6.
30 mei: schoolreisje OB en MB
Mobiele telefoons oefenen een enorme aantrekkingskracht uit, en als leerling in een bovenbouwgroep is het soms heel erg moeilijk om daar weerstand tegen te bieden. De leerkrachten hebben daarom spelregels afgesproken: Als je naar school komt en je mag van je ouders je telefoon meenemen dan zet je die bij binnenkomst uit en je bergt 'm op in je locker of in je tas. Ná schooltijd mag hij dan weer aan.
Als u met uw kind afsprak dat hij/zij zich via de telefoon even meldt bij de aankomst op school, wilt u dat dan even kortsluiten met de leerkracht? Telefoons die niet worden opgeborgen worden ingenomen door de leerkracht tot het einde van de schooldag. Wellicht ten overvloede: het meenemen van een telefoon naar school is altijd voor eigen risico.
Hierboven zie je foto's van een aantal verschillende extra sportactiviteiten waar de kinderen zich in de afgelopen weken voor in konden schrijven. Er werd gekorfbald, er was een beachvolleybalclinic en op het schoolplein konden -vanwege groot succes- de Gauswheels nog een keer worden bereden!
In de bovenbouw vierden de juffen en meesters het heuglijke feit dat ze alle vier toevallig op dezelfde dag jarig waren. De kinderen besloten vervolgens dat het logisch is dan niet te spreken over een 'juffendag' als er ook een meester in het spel is! Er werden allerlei leuke spelltjes gedaan en er was genoeg te eten en drinken. Amra, de moeder van Armin, maakte een prachtige taart!
Als kinderen jarig zijn geven ze vaak een feestje en vanzelfsprekend hoort daar een leuke uitnodiging bij. Vrijwel ieder kind vindt het leuk om te worden uitgenodigd, maar vooral jonge kinderen vinden het erg moeilijk om dan te worden 'overgeslagen'. Om die reden willen we u vriendelijk verzoeken de uitnodigingen niet in de klas uit te (laten) delen. 'Jij wel, jij niet' levert soms verdrietige taferelen op die eenvoudig zijn te voorkomen. Tip: vraag aan uw kind wie niet zo vaak wordt uitgenodigd en zet die bovenaan uw gastenlijst!
Hierboven vond u een taartdiagram over de wenselijkheid van een klankbordgroep in school. Regelmatig zullen we u een vraag stellen over een actueel onderwerp. Het is leuk als u -door even op een knop te drukken- meedenkt over de richting die we op school met z'n allen opgaan!