Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 4 - 15 september 2017

Agenda:  
3 oktober: Leidens ontzet
4/13 oktober: kinderboekenweek
14/22 okt:
herfstvakantie
23 okt: studiedag montessorischool

Kitchen Wizz

Ms. Mairi, being the schools' Master Chef, teaches her pupils to become a Kitchen Wizz themselves! In the picture you see them baking banana muffins and making vanilla milkshakes.

Dommel

Maandag, dinsdag en woensdag waren de bovenbouwers op kamp in Valkenswaard. Naast allerlei spannende bosactiviteiten en een Bonte Avond hoorde daar natuurlijk ook een mooie kanotocht over de Dommel bij!

De Elckerlyc schaakclub is woensdagmiddag weer van start gegaan. Er werd in een goede sfeer fanatiek gespeeld! 

Honderd-rol

Guusje en Aouatif doen samen een moeilijk werkje... In de aula hebben ze een lang lint uitgerold waarop alle getallen van 1 tot 100 in de goede volgorde moeten komen te liggen. Vanzelfsprekend lukte ze dat prima!

Studiedag

Aansluitend op de herfstvakantie is er voor de leerkrachten van de montessori-afdeling een studiedag.  De kinderen hebben dus een dagje langer vakantie; de meesters en de juffen zitten in de schoolbankjes!

Mini-enquête

Via onze App ontvangt u weer een verzoek om deel te nemen aan een mini-enquête. Het gaat om één vraag met vier mogelijke antwoorden dus u bent klaar in dertig seconden! (Nieuwe ouders: af en toe peilen we uw mening over een bepaald onderwerp.  We proberen dat zó te organiseren dat u dat zo min mogelijk tijd kost!).

Bewaarde Land

Afgelopen donderdag reisden de vijfdegroepers van de Nederlandse- en de Internationale afdeling per touringcar naar 'Het Bewaarde land' voor hun natuurproject. Ze zijn dan bijna een hele dag in de duinen bij Wassenaar in de open lucht aan het werk. Als er dan af en toe een stevig buitje valt, zoals afgelopen keer, dan pakken ze een grondzeil en gebruiken dat samen als een reuzenparaplu!

Overblijfhulp

Zoals u weet is er een flink aantal overblijfkrachten dat tussen de middag op de kinderen let als de leerkrachten hun lunchpauze hebben. Af en toe is er wel eens iemand ziek en dan is er behoefte aan een invalkracht. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? loop even binnen bij Paul!

Bericht van de sportcommissie

Vlak voor de zomervakantie hebben we afscheid genomen van onze spil bij de sportcommissie: Frank van der Neut. We willen hem nogmaals heel erg hartelijk bedanken, en wensen hem veel succes met zijn nieuwe activiteiten bij LTC de Munnik. Wij zoeken nieuwe enthousiaste, sportieve ouder(s) om ons te ondersteunen bij de schoolsportactiviteiten, zoals het lijnbaltoernooi, het korfbaltoernooi en het voetbaltoernooi. We doen de toernooien samen met de IS. We hebben ook een aantal actieve IS ouders dat ons helpt. Voor informatie kun je ons benaderen (we zijn 's ochtends regelmatig koffie aan 't drinken in de aula): Marc Ketelaars (vader Thijs), Dana Popa (moeder Catinca), Selma Teeninga (moeder Hidde). Mailen kan ook: s.jonkers@casema.nl