Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 16- 15 december 2017

Agenda:  
21 december: Kerstdiner (zie toelichting hieronder)
23 december: speelgoed/spelletjesochtend; aanvang kerstvakantie
8 januari: eerste schooldag in 2018!

Sneeuw...!

...en plotseling was er een heleboel sneeuw en dus ook een heleboel lol !

...en hoe kom je dan naar school?

...De één pakt z'n ski's, de ander parkeert op de inrit van een woonerf...

Muzikaliteit

We vinden het een fijne traditie om in de weken voor kerst aan onze leerlingen te vragen of ze het leuk vinden in de hal, bij de ingang van de school 's morgens vroeg te musiceren. U moet beslist een keertje vijf minuten 'blijven hangen'( pak een kopje koffie!) om te luisteren en kijken naar de jonge gitaristen, harpistes, pianistes, zangers en danseressen!

Onderwijsinspectie

In de afgelopen week sprak ons schoolbestuur met de onderwijsinspectie. Er is, zoals men dat noemt, door de minister een nieuw 'toezichtkader' vastgesteld. Dat wordt nu uitgerold. Met een clubje inspecteurs werd overlegd over de manier waarop er aan dit nieuwe toezicht voor de scholen binnen onze stichting vorm zal worden gegeven. Op het moment dat daar meer over bekend wordt leest u dat in deze kolommen!

Kerstdiner donderdag 17:00-19:00, Deur open om 16:50, ouders welkom op het plein voor hapje/drankje vanaf 18:15. Samenzang in de aula om 18:45.
WELKOM!

kerstvakantie

De kerstvakantie begint op 22 december om 11:45 uur. Op maandag 8 januari verwachten we iedereen weer op school.

Elfjes

In MB2 maakten de kinderen 'elfjes' (vraag maar aan uw kind wat dat zijn ;-). Ze trokken die vervolgens over op een transparant. Alles bijeen met een sprookjesachtig effect...