Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 8 - 13 oktober 2017

Agenda:  
4/13 oktober: kinderboekenweek
14/22 okt:
herfstvakantie
23 okt: studiedag montessorischool
8 november: inspiratie-avond

Bureau Halt

Op dinsdag kwam een medewerker van Bureau Halt langs om de kinderen in de bovenbouwgroepen te vertellen over haar activiteiten. Als u meer wilt weten over 'Halt' in Leiderdorp klikt u hier.

Herfstvakantie

Morgen, zaterdag 14 oktober, begint de herfstvakantie. Kinderen van de Nederlandse afdeling worden op dinsdag 24 oktober terug op school verwacht, maandag 23 oktober is er nl. een studiedag voor de leerkrachten.  Leerkrachten van de Internationale afdeling hebben hun studiedag op vrijdag 13 oktober.

De kleuters van OB2 gingen op excursie naar de Hortus. Vooral de vleesetende planten waren héél spannend...!

Steltlopen

Overblijfjuf Yvonne meldt ons: 'Momenteel is het steltlopen bij sommige kinderen  een heel populaire activiteit.  Deze kinderen bijvoorbeeld lopen er gerust het hele plein mee rond!'

...Save the Date...!

U meldde ons verleden jaar via onze enquête dat u graag meer zou willen weten over alles wat de school doet rondom de sociaal-emotionele vorming van uw kind.  Op woensdagavond 8 november (19.30/21.30) verzorgt Ilse Nievaart daarom een inspiratie-avond. U bent als ouder van harte uitgenodigd, maar ook juffen en meesters mogen aanschuiven. Binnenkort hoort u meer, maar blokkeer deze avond vast in uw agenda!

Pre-Gym

Demi, Julia, Miranta, Gijs, Hidde, Victor, Wouter en Mika mogen deel gaan nemen aan de pre-gymnasium colleges! Ze hebben inmiddels een boekenlijst gekregen, en op vrijdagmiddag 3 november wonen ze de  startbijeenkomst bij op Socrates. Ze zullen bij die gelegenheid ook kennis maken met hun tutoren.

Vieze toiletten?

Wellicht kijkt u wel eens mee als uw kind het jeugdjournaal op heeft staan; dan viel het u enkele dagen geleden misschien op dat er een item gewijd werd aan toilethygiëne op basisscholen. Veel kinderen in Nederland ergeren zich aan vieze toiletten, soms wachten kinderen zelfs met toiletbezoek totdat ze weer thuis zijn.  Een oplossing ligt in het heel regelmatig schoonmaken (alhoewel er helaas geen school te vinden is met een toiletjuffrouw) en in het verbeteren van de toilethygiëne. Er hoeft immers maar een enkeling 'buiten de pot te plassen' om de toiletgang voor veel anderen daarmee tot een minder prettige gebeurtenis te maken. Alhoewel de toilettoestand redelijk mee lijkt te vallen op Elckerlyc is er wel een enkel (kleuter)toiletje waar het wel eens mis gaat. Graag zetten we daarom in op drie fronten: de schoonmaker komt tussen de middag langs voor een extra bezoek, de leerkrachten controleren vaker of het toiletbezoek netjes is verlopen én we proberen de toilethygiëne te verbeteren. Het zou fijn zijn als u het onderwerp thuis ook eens bespreekt!

Overblijfhulp

Zoals u weet is er een flink aantal overblijfkrachten dat tussen de middag op de kinderen let als de leerkrachten hun lunchpauze hebben. Af en toe is er wel eens iemand ziek en dan is er behoefte aan een invalkracht. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? loop even binnen bij Paul!

Alejandra Mahiques

Alejandra Mahiques is de moeder van Violeta (group 2) en Martin (group 5). Ze schreef een artikel over het Nederlandse onderwijs, Montessori, de reden voor de recente staking én juf Selma in een Spaanse internetkrant. Als u het Spaans machtig bent: een heel interessant artikel!

For Sale

FOR SALE,  At 200 meter from Elckerlyc: 4-bedroom house + garden & private parking. Address: Dragontuin 41, Leiderdorp. Info: maaike.derks@gmail.com

Vakantiepas

(ingezonden: ) Goed nieuws voor iedereen die zin heeft in de herfstvakantie! Alle toffe activiteiten van de VakantiepasClub staan vanaf nu online. De makers van de ZomervakantiePas hebben ook deze herfstvakantie weer een aanbod samengesteld met allerlei bijzondere activiteiten met korting. Laat uw kind genieten van een lesje kinderyoga, een uurtje klimmen of een middag bij het kampvuur.  Op www.vakantiepas.nl vindt u een compleet overzicht.  (Word gratis lid! Is uw kind nog geen VakantiepasClublid? Alle basisschoolkinderen kunnen zich gratis aanmelden als VakantiepasClublid op www.vakantiepas.nl  Twee weken vóór elke schoolvakantie krijgen ze een e-mail met kortingsbonnen en een link naar de website met alle activiteiten.