Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 17
13 januari 2017
Agenda:
25 januari: Nationale Voorleesdagen
25 januari en 6 februari: Schaaktoernooi
30 januari e.v
.: toetsweek
25 februari t/m 5 maart: Voorjaarsvakantie.

Goed-Beter-Best

...zijn onze wensen voor u in het Nieuwe Jaar!

Schoolfotograaf

Verleden jaar is de school overgestapt naar een nieuwe schoolfotograaf met een andere stijl van fotograferen en met een nieuwe manier van aanleveren. Gelijktijdig met deze nieuwsbrief ontvangt u daarom weer een vijf-seconden-mini -enquete: we willen graag weten hoe u hierover denkt!

Olivia

Dit is een plaatje dat mijn moeder me duwt in een rolstoel. Want ik ben geopereerd aan beide knieën. Bij beide knieën heb ik een metalen klem om mijn groeischijf gekregen. Omdat ik x benen heb. Daarom kwam ik in een rolstoel naar school. Die klemmen blijven een jaar in mijn knieën zitten. Ik ben geopereerd in het Kinderjuliana ziekenhuis in Den Haag. (groetjes van Olivia!)

Nationale Voorleesdagen

Op 25 januari starten de Nationale Voorleesdagen weer. Vanzelfsprekend weet u al láng hoe ontzettend belangrijk het is om degelijks voor te lezen, samen te lezen of je voor te láten lezen. Tot en met de bovenbouw, en soms nog veel langer, vinden kinderen het heerlijk om te worden voorgelezen. Natuurlijk wordt er dan wel eens geroepen 'dat dat echt veel te kinderachtig is', maar laat u niet in de luren leggen...;-) Op school doen we een gezellige aftrap: iedereen mag een lekker kussen meenemen, groot of klein. De kinderen verspreiden zich dan door het hele gebouw en lezen elkaar voor; naar keus ieder in zijn of haar eigen taal. Als u dan uw kind nadien dan ook nog meeneemt naar de boekwinkel of de bieb dan is er weer een fikse stap richting 'geletterdheid'gezet!

Grote zus

Zacharia's grote zus Wassima was van de week hulpjuf. Omdat ze een dagje stage moest lopen hielp ze juf Ilse in de middenbouw. Ook voor het nakijken van reken- en taalwerk draaide ze haar hand niet om. Inmiddels zit ze alweer in de tweede van het daVinci!

Schoolzone

Op 23 januari starten de werkzaamheden die verband houden met het vergroten van de verkeersveiligheid rondom de school. Op de foto ziet u de werkgroep die dit begeleidt in vergadering. het opbreken van de straat en het aanleggen van de verhoogde zebra zorgen misschien voor enige overlast. U ontvangt binnenkort ook nog een brief van de gemeente om u nader te informeren. 

Bovenbouw vergadert

Een commissie, bestaand uit vertegenwoordigers van BB2, vergadert druk over het thema voor het aanstaande klassenfeest. Wordt het Spooky? Zwervers? Disco en Glitter? Wie beheert de chips, de cola en de spekkies? Afijn; ingewikkelde beslissingen...!

Vooral kleuters genieten van 'De Kleine Walvis', een prachtig prentenboek dat dit jaar het thema vormgeeft van de Nationale Voorleesdagen.