Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 46 - nummer 29 -  13 april 2018

Agenda:  
12 april: start schooltuinseizoen groep 6
17/18 april: IEP eindtoets voor groep 8
19 april: mini-muziekconcert bovenbouw
20 april: Koningsspelen
26 april: Schoolreisje Middenbouw 1 en 2
28 april t/m 13 mei: meivakantie

...het schooltuinseizoen 2018 is weer begonnen. Meer foto's hieronder en in de App!

Donatie

De opbrengst van de kerstmarkt ( €500,-) werd door de kinderen in de vorm van een zelfgemaakte cheque aan de vrijwillige begeleiders van de schooltuinen overhandigd. Ze waren er erg blij mee!

Schoolreis Middenbouw

Op 26 april -de dag voor Koningsdag- gaan de twee middenbouwgroepen op Schoolreis. Een leuker begin van de meivakantie kun je je bijna niet voorstellen!

Topschakers!

(ingezonden door Patrick Min: ) This past Wednesday seven Elckerlyc children participated in the Leiderdorp individual chess tournament, each playing five consecutive matches against players of their own age. They played in four different age groups, each of which was won by an Elckerlyc player! Omar won his group, with Agata and Apeksha finishing 4th and 5th respectively. Max and Martín also came first in their groups. And finally, Stanley and Danyel finished first and second in their age group. Overall, a dominant performance by our players :-) !                                                                            Afgelopen woensdag deden zeven kinderen van de Elckerlyc mee met het individuele schaaktoernooi van Leiderdorp. Ieder speelde vijf wedstrijden achter elkaar tegen spelers van dezelfde leeftijdscategorie. Ze speelden in vier verschillende groepen, die allemaal werden gewonnen door iemand van de Elckerlyc! Omar won zijn groep, met Agata en Apeksha 4e en 5e. Max en Martín eindigden ook als eerste in hun groep. En Stanley en Danyel werden 1e en 2e in hun groep. Kortom, een topprestatie van onze spelers :-) !

Hannah in Japan

Hannah Ezawa (uit BB1) woont een paar maanden in Japan. Haar moeder moest daar naartoe voor haar werk dus Hannah gaat een tijdje naar een Japanse school. Op de foto's zie je haar in haar schooluniform én in haar 'gewone kleren'.

Hannah schrijft: ' Beste meester Jon, Vandaag ben ik voor het eerst naar school geweest. Het was heel leuk. Het is natuurlijk wel ietsje anders dan in Nederland, bijv. dat je in je gymkleren werkt. Of dat je geen locker gebruikt maar een kastje die je met iemand deelt. Op het schoolplein waren ook klimbomen, ik vind het heerlijk om in die bomen te klimmen. Maar het enge was dat ik vóór de hele school was voorgesteld!' Aya, haar moeder schrijft ook: 'Er is nog veel om te leren, maar omdat de regels hier heel duidelijk zijn heeft Hannah al snel haar weg gevonden.Omdat bijna alle kinderen zelfstandig met de ov naar school komen, gaat Hannah ook zelfstandig naar school. Er zijn dagelijks berichten van de leerkracht, en Hannah noteert huiswerk en spullen die zij moet meenemen in een berichten boekje in het Japans. De taal komt nu ook snel op gang. De school is vlakbij een grote park en bos, waar zij elke woensdag gaan spelen en leren. Ook in de pauze is Hannah meestal op een boom op het schoolplein te vinden. De kinderen zijn zeer vriendelijk en zij heeft zich al goed aangesloten. Zij is wel een kop groter dan de meeste anderen kinderen in haar klas. Er is veel om van te genieten, allerlei avonturen wat het eten betreft, en met 20-25 graden en zon elke dag hebben wij geen bezwaar!' 

Hartstichting

Eén van de buren van onze school heeft een heleboel gemeenschapszin: ze collecteert regelmatig voor goede doelen. Ze heeft ons gevraagd of ze maandag de collectebus (voor de Hartstichting dit keer) op de aandachtstafel in de hal van de school mag zetten. Vanzelfsprekend ondersteunen we zo'n initiatief, en we hopen dat u maandag wat los geld bij u hebt om in de collectebus te deponeren!

Archeon

Op 24 april brengt de bovenbouw  een bezoek aan het Archeon. De kinderen worden op de gewone tijd op school verwacht (fruit, 2 x drinken en lunch niet vergeten!) en zijn rond 16.00 uur weer terug op school.

...Juf Lisa kwam langs om de kinderen van MB 1 haar baby te laten zien!

Verkeersexamen

Vorige week donderdag heeft het (theoretisch) verkeersexamen plaatsgevonden. Groep 7 is elk jaar aan de beurt. Hoera voor groep 7! Het was stil in de klas, iedereen was geconcentreerd bezig. We hebben veel lessen gekregen van juf Jeanette. Het verkeersexamen vond groep 7 best moeilijk. Iedereen is geslaagd!  Last Thursday, the traffic exam took place. Group 7 is every year. Hurray for group seven! It was quiet in the classroom, everyone was concentrated. We have received many lessons from Miss Margo. The traffic exam was difficult for group seven! Almost everyone passed the exam! (door Senn en Akshaay).

Group 2 at the children's farm

Miss Catie: 'We had a fantastic morning with the animals at the children’s farm. We saw rabbits, sheep, goats, cows, pigs, chickens, guinea pigs, ducks and parakeets. The highlight was getting to hold a 2 day old baby goat and feeding the pigs corn. The chicks had very sharp claws!'