Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 19 12 februari 2016

In dit nummer:
1. Knutselcircuit
2. Nieuwe juf
3. Judo
4. Zangles
5. Duplo 6. Zwanger!

Agenda:
din 16 feb: rapporten

woe 17 feb: juffendag onderbouw

20 t/m 28 feb: voorjaarsvakantie

29 feb/4 maart: rapportbespreking

7 t/m 16 maart: projectweek

De bovenbouwers

...zijn intensief aan het werk in hun knutselcircuit.

...Want wié kan er nu nog een band plakken tegenwoordig? Of een schemerlampje repareren...?

Noor geeft licht

Was het een loszittend draadje? Een kapot lampje of wellicht een defecte fitting...? We zullen het nooit weten maar laten we wél wezen: resultaat telt. Mark Teeninga verzorgde de spoedcursus elektrotechniek!

Macrame

Tjongejonge wat is het leren macrameën populair... Net als breien is deze techniek opeens weer helemaal hip. Moeder Petra: 'Koopt u maar vast een leuke cactus voor in deze plantenhangers...' !

Fietsenmaker van de Week:

Fietsspecialist Marc Ketelaars verzorgde afgelopen vrijdag een spoedopleiding fietsenmaker. Orestis benoemde hij aan het eind van de middag tot bandenplakker van de week!

...en dát is dus een paprika

Voor sommige kinderen bleek dat een eye opener! Karin wijdt chefs-in-de-dop in in de beginselen van het driesterrenkoken. Om te beginnen eerst maar eens de macaroni onder de knie zien te krijgen!

Nieuw bekend gezicht

Juf Lidewijde komt na haar zwangerschapsverlof niet terug als juf van de middenbouw. Als haar opvolgster benoemde de school van de week juf Hannadea van Rekom. Zij is nieuw als juf voor Elckerlyc maar toch bekend omdat ze de moeder is van Thijs in BB1. Elckerlyc is heel blij met haar komst: ze is een heel leuke juf met een berg aan montessori-ervaring. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat ze zich snel thuisvoelt!

Extra Sport

We kunnen het ons voorstellen: met zoveel leuke en bijzondere activiteiten is het bijna niet meer te geloven dat kinderen tegenwoordig ook nog fatsoenlijk leren rekenen en spellen. Toch is dat het geval! Hiernaast krijgt u een indruk van de extra sportactiviteiten van deze week: kinderen konden onder andere intekenen op een cursus judo. (Dank daarvoor Rogier en Mila!)

Kinderen kunnen niet meer zingen

Misschien las u erover in de krant of zag u Joop van den Ende bij DWDD: 'Kinderen kunnen niet meer zingen. Scholen geven geen muziekles meer. Breinontwikkeling staat stil zonder de zegeningen van de tamboerijn'. Vanzelfsprekend loopt het niet zo'n vaart: Elckerlyc heeft sinds jaar en dag twee vakleerkrachten muziek in dienst, maar dat is lang niet overal zo. Bovendien sleepte de school onlangs een mooie subsidie in de wacht waardoor binnenkort de muzieklessen nog kunnen worden uitgebreid zonder dat u dat een cent kost!

Danilo en zijn Duplo

Danilo heeft de school nagebouw. En meester Paul staat bij de poort!

Bevallen?

...terwijl de baby van juf Marijke nu iéder moment het levenslicht kan zien is het voor juf Jeanette nog even afwachten geblazen. U ziet hiernaast dat de baby ook ruim voor de geboorte al zeer welkom is!

Brooddeeg
Wat bloem en water, héél veel zout, wat vernis... Klaar!