Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 22
11 maart 2016

In dit nummer:
1. Kunstproject
2. Korfbal
3. Uitslag
4. Quiz
5. Cursus

Agenda:
7 t/m 16 maart: projectweek 'kunst'.
woe. 16 maart: om 12:00 uur afsluiting project.
20 maart: deadline inschrijven korfbaltoernooi.
25 t/m 28 maart: Paasweekeinde.
7 april: verkeersexamen groep 7.
13 april: korfbaltoernooi.
22 april: Koningsspelen.
11 mei: voetbaltoern. groep 2, 7 en 8.
18 mei: voetbaltoernooi jongens groep 4 en 6, meisjes groep 4, 5 en 6.

Kunstproject

Afgelopen maandag werd het kunstproject op een heel kleurige manier geopend. Alle kinderen van de school hadden zich verzameld in de aula (iedere klas gekleed in een eigen kleur). Ter plekke ontstond een prachtig schilderij, passeerden allerlei kunststromingen de revue en werd tussen neus en lippen door aan de kinderen uitgelegd hoe het project zich zou gaan ontwikkelen. Op woensdag 16 maart (om 12:00 uur) wordt het project weer afgesloten. U bent van harte welkom om die afsluiting bij te wonen!

Veel extra sport

Hierboven zie je foto's van een aantal verschillende extra sportactiviteiten waar de kinderen zich in de afgelopen weken voor in konden schrijven. Er werd gekorfbald, er was een beachvolleybalclinic en op het schoolplein konden -vanwege groot succes- de Gauswheels nog een keer worden bereden!

Uitslag Tevredenheidspeiling

Verleden week vroegen we om uw medewerking voor het invullen van een korte enquête; deze week kunnen we u de uitslag al melden! Op basis van de reacties van 104 respondenten mag de uitkomst 'zeer betrouwbaar' worden genoemd. Over de hele linie bent u tevreden. Een belangrijk leerpunt voor de school is het nog beter uitdagen van uw kind: uw waardeert de inspanningen van de school om uw kind maximaal tot presteren te brengen ruim een halve punt lager dan verleden jaar. 'Contact met leerkrachten' waardeert u echter juist hoger dan verleden jaar: dat gaan we dus vasthouden!

Meer lezen

In de stijl van...1

Met dank aan Miguel presenteren we hier drie beroemde schilderijen, dat wil zeggen: '...in de stijl van...!'

In de stijl van...2

...als u raadt wie de oorspronkelijke schilders zouden kunnen zijn geweest én u stuurt uw oplossing in naar info@montessori-mzh.nl dan...

In de stijl van...3

...maakt u kans op twee toegangskaarten voor het Rijksmuseum!

Datalekkenwet

Sinds kort geldt -ook voor onderwijsinstellingen- de zogenaamde datalekkenwet. De school is verplicht uw gegevens en die over uw kinderen zo goed mogelijk te beschermen. Bij een datalekkage, of bij een vermoeden daarvan, moeten de instanties worden ingelicht... Mocht u het vermoeden hebben dat er lichtzinnig met uw gegevens wordt omgesprongen, of hebt u zelf hinder ondervonden van een datalekkage (op school) wilt u ons dat dan laten weten?

Meer lezen

Met een heleboel helpende handen is knippen en plakken stééds leuker...!