Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 11
11 november 2016
Agenda:
5 december: Sinterklaas
22 december: kerstdiner
23 december: kerstvakantie begint om 11.45 uur 

TRex Trix

Gingen de kinderen van de middenbouw onlangs naar het MEC; deze week was het de beurt aan de onderbouw. Naturalis werd onveilig gemaakt, want TRex Trix moest worden bekeken! Vanzelfsprekend werd er spelenderwijs een heleboel opgestoken over dino's, maar ook over een groot aantal andere onderwerpen. Bekijk de foto's hieronder of vraag er uw kind maar eens naar!

Bijen en Bollen

Aanstaande maandag start de gemeente met groot onderhoud van de groenstrook rond de school. Aangezien deze onderdeel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur van Leiderdorp zal er met omzichtigheid worden gewerkt. Alle omwonenden zijn bij het herinrichtingsproces betrokken, dus ook onze school. Op 17 november bezoekt de burgemeester MB2 voor een les over bijen. Aansluitend gaan de kinderen naar buiten om haar te helpen met het planten van 40.000 bloembollen. Deze zijn zó gekozen dat er het hele seizoen wel iets zal bloeien. Daarmee worden de bijen een handje geholpen! Elckerlyc  stak verleden jaar op dat terrein ook al een handje toe: er werden bij-vriendelijke planten gepoot en een insectenhotel geïnstalleerd!

Onze buurscholen

Vanaf 23 november sluit buurschool 'De Hasselbraam' tijdelijk de deuren en enkele weken later ook 'De Regenboog'. De schoolgebouwen worden namelijk gerenoveerd. De werkzaamheden zullen tot aan de zomer van 2017 duren. 'De Hasselbraam' trekt tijdelijk in Doesmeer terwijl de Regenboog portacabins laat plaatsen. Het is onontkoombaar dat dit gepaard zal gaan met overlast voor de omwonenden, vooral vanwege het bouwverkeer. De politie heeft daarom aangekondigd streng te zullen optreden tegen mensen die hun auto (bij het halen of brengen) op- of rondom de bouwwerkzaamheden parkeren. We weten dat een aantal van de Elckerlyc-ouders hier ook parkeert: we vragen dus om uw medewerking!

Druktemakers

(ingezonden: ) Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiderdorp organiseert op 8 december a.s. de themabijeenkomst ‘Druktemakers’ voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar. Waarom zijn kinderen druk en wanneer is druk nog ‘gewoon druk’? Hoe kun je druk gedrag voorkomen? Of hoe ga je het beste met je druktemaker om? Een interactieve bijeenkomst waarin je als ouder leert wat de kenmerken en de oorzaken kunnen zijn van druk gedrag. Met andere ouders bespreek hoe je bij bepaalde situaties om zou kunnen gaan met het druk gedrag van kinderen en wissel je tips en trics over de opvoeding.  De bijeenkomst bestaat uit 1 avond en kost € 5,- p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl

Fundraise

De kinderen van de internationale afdeling konden vandaag -in verband met een fund-raise- een warme lunch bestellen; bijvoorbeeld een hot-dog of een jacket potato. Juf Kay, Sally en Christina hadden er hun handen vol aan, maar waren heel erg blij met de opbrengst van €265,- ! Het goede doel betreft een elektrisch vervoermiddel voor de nog heel jonge kleindochter van juf Sue. Onlangs is bekend geworden dat het meisje een ernstige handicap heeft die het gebruik van een dergelijk vervoermiddel nodig gaat maken.

Group five geniet hier van een warme lunch!