Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 44 - nummer 33
10 juni 2016

In dit nummer:
1. In de zandbak
2. Wandel4Daagse
3. Zomerfeest
4. Verkeersexamen
5. Gratis boeken lenen
6. Bevallingsverlof!

Agenda:
17 juni: officiële opening mini-biebs
24 juni: zomerfeest
28 juni: Musical schoolverlaters International School
30 juni: Musical schoolverlaters montessorischool.
8 juli: de zomervakantie start om 11:45 uur.

Zandbakintegratie

Het is al dágen lekker weer, dus dan is de zandbak plots mateloos populair bij de kleuters. Juffen en kinderen van beide afdelingen delen gebroederlijk (en gezusterlijk) alle schepjes en vormpjes...!

Wandel4daagse

Afgelopen maandag gingen de wandelaars voor de 5- en de 10 kilometerroute van start, op dinsdag ook de 3 kilometer lopers. Het tempo zat er gelijk goed in en het weer is natuurlijk fantastisch!

Zomerfeest 24 juni

Op 24 juni, tussen 1700 en 1900 uur, wensen we u graag een fijne zomervakantie toe. Alle klassen verzorgen een optreden, er zijn heel veel leuke spelletjes en er is genoeg te eten en te drinken. (Wilt u participeren en een half uurtje schminken, een springkussen beheren of worst tussen een broodje stoppen? U maakt in één klap honderden nieuwe vrienden ;-) ! Aanmelden kan via de leerkacht van uw kind).

Verkeersexamen

Op woensdag mocht een lange sliert zevendegroepers de straat weer op om blijk te geven van hun fietskunsten. Het verkeersexamen bestaat immers uit een theoretisch deel maar óók uit een praktijkexamen. Het ging gelukkig allemaal goed al moest Matthew, bij gebrek aan een bel, luid 'tingeling' roepen als hij onderweg een gevaarlijke situatie ontwaarde...!

gratis boeken

...misschien vroeg u zich af wat dit toch voor objecten zijn, die sinds een week of wat aan het schoolhek hangen...? Op vrijdag 17 juni om 11.00 uur worden ze officieel onthuld door de wethouder. U bent daarbij natuurlijk van harte welkom!

Juf Jeanette was nog éven terug op school om in haar klas de officiële start van haar zwangerschapsverlof te vieren. Van de kinderen én van haar collega's kreeg ze een heleboel leuke en lieve cadeautjes mee!