Nieuwsbrief Elckerlyc Montessorischool

Jaargang 45 - nummer 21
10 februari 2017
Agenda:  
25 februari t/m 5 maart: Voorjaarsvakantie.
13 t/m 25 maart: Projectweken.

Technolab 2

Deze week reisde BB1 af naar het Technolab. Zij vertellen: 'BB1 ging naar technolab in Leiden.Toen we er aan kwamen werden we ontvangen door twee mensen die bij technolab werken. We waren al verdeeld in groepjes. Elk groepje ging bij een bepaalde tafel  1,2,3,4,5 en 6 zitten. We kregen een introductie les over microbiologie. We begonnen met door een microscoop te kijken, daarbij moest je tekenen wat je erdoor zag. En elke 10 minuten mocht een  groepje door  een grote microscoop kijken, daar moest je raden wat je zag. Verder gingen we kwartetten en we gingen uiteindelijk kijken hoe snel bacteriën zich vermenigvuldigden. Het groepje van Aafje had het bacteriële water. Daardoor waren veel mensen besmet geraakt door  het bacteriële water. Daardoor had iedereen die besmet was puntjes en vlekken op hun handen. Diegene die iemand uit het groepje van Aafje had aangeraakt die waren besmet want Aafje is zeer besmettelijk ;-). Maar Aafje heeft Marit aangeraakt maar Marit was niet besmet. Hoe kan dat???? (Geschreven door Victor, Eline, Madelief en Aafje). Meer foto's vindt u in onze App.

Draadloos

In de bovenbouwen zijn de nieuwe notebooks enthousiast in gebruik genomen. Juf Heleen stuurde een fotootje waarop te zien is dat Acelya aan het oefenen is met Rekentuin!

Travelling Science...!

Sommige klassen gaan naar het technolab, voor andere kinderen komt het technolab naar school... Voor de kinderen van de internationale afdeling werd er afgelopen woensdag en donderdag een waar 'science-spektakel' opgevoerd. Twee Britse natuurkundigen reizen Europa door en bezoeken heel veel internationale scholen. Er werd volop genoten van mini-ontploffingen, spannende chemische reacties en instant regen- en sneeuwbuien...!

Nieuw

Kort voor de zomer is al het meubilair in de klassen vervangen, nu is de rest aan de beurt. In de komende weken zal het oude meubilair in de aula, de spreekkamertjes, de personeelskamer en de kantoren worden vervangen. Dat gaat gepaard met wat verhuisbewegingen maar de school wordt er weer mooier op! Ook onze centrale printer wordt vervangen, dit kan tijdelijk voor enig ongemak zorgen. 

JSF en JCF

Deze afkortingen staan voor 'JeugdSportFonds en JeugdCultuurFonds'. Deze fondsen staan ook in Leiderdorp open voor kinderen die bijvoorbeeld graag willen sporten, lid willen worden van een (musical)vereniging of hun zwemdiploma willen halen maar waarvan de ouders dat niet kunnen bekostigen. Bent u geïnteresseerd, of kent u iemand die er gebruik van zou willen maken: meer informatie via Paul!

NIO

De leerlingen van groep acht maakten van de week de NIO-intelligentietest. Hun ouders waren daarover al eerder geïnformeerd. De uitslag ervan helpt bij het maken van een goede keuze voor het voortgezet onderwijs. Hiernaast ziet u ze geconcentreerd aa het werk!

Juffendag

Op woensdag 15 februari is het de hele woensdagochtend feest in beide onderbouwgroepen. Alle juffen zijn dan op miraculeuze wijze tegelijkertijd jarig! Steekwoorden: pannekoeken, ballonnen en heel veel leuke spelletjes...!
Leontine is freezing a flower in liquid nitrogen...!